Evans Victoria lett Magyarország Sommelier bajnoka

A Magyar Sommelier Szövetség által megszervezett Országos Sommelier Bajnokság idén is kétfordulós volt, melynek első napján február 29-én Tatán, a Hotel Gottwald különtermében mérették meg alkalmasságukat a benevezettek. A három továbbjutó versenyző vasárnap délután a Gundel étterem Erzsébet Királyné báltermében folytatta a kűzdelmet. A nagy kérdés az volt, hogy sikerül-e Tüü Péternek a harmadik bajnokságát is megszereznie, és ezzel Magyarország Örökös Sommelier-bajnokává avanzsálni, vagy új kihívóé lesz-e a győzelem? 

Evans Victoria vörösbort szolgál fel a zsűrinek

A verseny fővédnöke Dr. Nagy István agrárminiszter volt idén is, akit a zsűriben Nyitrayné Sárdy Diana, a Szent István Egyetem dékánja képviselt.  Az első fordulóban Tatán nyolc résztvevő küzdött meg a döntőbe jutásért. A döntőbe ugyanaz a három jelölt került, akik már tavaly is a legjobbak voltak, Angerman László, Evans Victoria és Tüü Péter.

Evans Victoria borelemzés közben

Hármójuk között dőlt el a bajnokság sorsa. A feladatok igen sokszínűek és izgalmasak voltak. A döntőbe jutott versenyzők éttermi körülmények között, a sajtó képviselői és az érdeklődő közönség előtt mérték össze tudásukat.

A győztes dekantálás közben

A döntőben a főbb próbatételeket pezsgő felszolgálása, vörösbor dekantálása, felszolgálása, hibás borlap javítása, italok ajánlása adott étlaphoz, hibás teríték javítása, bor-, és égetett szeszesital felismerése, jellemzése, pezsgősüveg tartalmának azonos mennyiségű kitöltése jelentette.

A győztes a kupával Slezsák Zoltán, a MASOSZ elnöke, Nyitrayné Sárdy Diana dékán asszony, valamint Kozma Kálmán, a Gundel márkanagykövete társaságában

Ezen a versenyen a legflottabbnak Evans Victoria, a Caviar&Bull Executive Head Sommelierje bizonyult, aki nem csak a zsűritől kapta meg a legnagyobb elismerést, hanem a közönségdíjat is learatta, így győzelméhez nem fért semmi kétség.

Evans Victoria és Tüü Péter a kupákkal a fárasztó nap végén

A Szövetség nevében a kupákat és különdíjakat Slezsák Zoltán elnök adta át.

A 100.000 Forintos fődíjat a Törley Pezsgőmanufaktúra, mint főtámogató ajánlotta fel.

(DT)