Vulkanikus fehérborok a Bor(Teszt)kóstolón

November 15-én a nagyközönség is megízlelhette azokat a tételeket, amelyeket a Bor és Piac magazin borbírái tesztjeinken értékelnek. Így bepillantást nyert a kulisszák mögé, megismerhette azokat a borokat, amelyekről borleírást olvashatott lapunk hasábjain. Összesen száznégy bort mutattunk be, köztük vulkanikus fehérborokat, elsősorban a Tokaji, a Badacsonyi és a Somlói Borvidékről. Emellett a korábbi lapszámaink Borelemző rovatának roséit, gyöngyözőborait,  valamint az illatos fehérborait is felsorakoztattuk. A tételek mellett a korábbi lapszámokban el lehetett olvasni az egyes tételekről adott szakértői véleményeket is.

Egy-egy téma előtt Dr. Pásti György nyugalmazott egyeteni docens élvezetes szakmai előadásai színesítették az estet. Ezek bepillantást engedtek az illatos borok készítésének  technológiájába, a terroir világába és a rosék nemzetközi mezőnyébe is.

Az előadások után bemutattuk Bozzai Attila és Jandó Zsuzsa digiporámáit a Magyarország Legszebb Szőlőbirtokai pályázatunk kilenc döntőséről, amelyeket itt tekinthetnek meg.

A helyszínt adó Boriroda étlapjának részét képezték kiváló borkorcsolyák is.