Gasztronómiai újdonságok a Rozé Fesztiválon

Mintegy harminc neves pincészet boraival, gasztronómiai újdonságaival, koncertekkel és különleges jelmezes futóversennyel várják a hetedik Rozé Fesztivál vendégeit július 14-15-én Villányban.

 

A szervezők közleménye szerint latin fiestával tarkított karneváli hangulat fogadja majd a borvidék központjába látogatókat.

Július 15-én délután tartják meg a Rozémaraton elnevezésű jelmezes futóversenyt, amelyen a rózsaszínbe öltözött futók – zenés felvonulás kíséretében – három kilométeres távon mérhetik össze teljesítményüket. A női és férfi kategóriában induló futóknak rozéfröccs, a gyerekeknek málnaszörp frissítőket is biztosítanak a verseny alatt. A zsűri nemcsak a gyorsaságot, hanem a jelmezek kreativitását is értékeli. A leggyorsabb és a legkreatívabb indulók helyi rozéborokat, valamint villányi és balatonföldvári vendégéjszakákat is nyerhetnek. A díjak átadása után a futók és a közönség is részese lehet a „villányi szódaháborúnak”. Az idei Rozémaratonon ezer feletti indulóra számítanak.

Július 15-én a családi programok sokasága mellett 10 órától Szársomlyó-hegyre várják a szervezők az érdeklődőket egy különleges borbarangolásra.

A közönség szórakoztatásáról pénteken a pécsi Pixelplants, a The Biebers és az Intermezzo Latin Club nevű formáció, szombaton pedig mások mellett az Anna and the Barbies és Dallos Bogi gondoskodik.

(Forrás: MTI)