INTERVITIS INTERFRUCTA

Az INTERVITIS INTERFRUCTA egy nemzetközi boripari, borászati és szeszfőzde technológiai vásár, melyet 3 évenként rendeznek meg Stuttgartban, legközelebb 2022 februárjában.

A vásáron a piacvezető borkészítők mutatják be legfrissebb fejlesztéseiket. Ahogyan a legutóbbi, 2018. őszi rendezvényen is, a Német Szőlőtermesztők Szövetsége (German Winegrowers’ Association [DWV]) és a Messe Stuttgart projektmenedzserei közösen vizsgálják meg a fogyasztók kívánságait, és építik be új elképzeléseikbe.

A vásár koncepciójában több változás is történik. Az eddigiekkel ellentétben, 3 évente, tavasszal fogják megrendezni. Ezentúl a boripar, borászatok és szeszkészítési technológiák állnak majd a rendezvény fókuszában. Egyik központi téma lesz a kültéri munka, egybekötve a gépek bemutatójával. A szervezők fontosnak tartják az elmélet mellett a gyakorlati megvalósulások bemutatását is. Úgy képzelik el az INTERVITIS INTERFRUCTA-t, mint egy kongresszus, egy vásár és egy gyakorlati bemutató kombinációját, közeli kapcsolatot ápolva a német oktatási és kutató intézményekkel.

„Célunk ideális általános feltételek biztosítani a német és a külföldi kiállítók és látogatók részére, és mind a német piacot, mind a borászatokat nemzetközi szintre helyezni” – mondta el Sebastian Schmid, a Messe Stuttgart Technológiai Vásárok részlegigazgatója, a projektmenedzserekkel való megbeszélések után. „Mindig szemmel tartjuk a változó piacokat és a kis és nagy borászatok elégedettségét, a különböző működési modelljeiket is figyelembe véve.”

Klaus Schneider,  a Német Szőlőtermesztők Szövetségének elnöke  kiemelte: „Az INTERVITIS INTERFRUCTA nemcsak német, hanem nemzetközi (főleg európai) kollégák információáramlását is jelenti. Be tudjuk mutatni a szőlőtermesztés gazdasági és kulturális fontosságát Németországban. A modern technológia találkozik a legújabb szakáig fejlesztésekkel.”

A megújult vásár tanácsadói fórumának első találkozója 2019 őszén lesz megtartva, ekkor teszik közzé a szervezők az új, pontosabb elképzelésüket részletesen.

(Forrás, kép: Landesmesse Stuttgart GmbH)