Magyarország felkerült a nemzetközi Slow utazók térképére!

Magyarország először került bele az 1987 óta működő nemzetközi Slow mozgalom európai Slow Food Weekend Guide útikalauzába, amely 75 országban elérhető. A Slow Living Hungary, a Magyar Slow mozgalom országos szervezetének elnöke, Szekeres Diána 10 oldalban mutatja be Budapesten és vidéken a Slow Living helyeket a tudatos, modern öko- és kulturturistáknak, akiknek a helyi érték, a fenntarthatóság és hagyomány a legfontosabb.

Magyarország először szerepel a nemzetközi Slow mozgalom ajánlott turisztikai desztinációi között. A Slow mozgalom 140 tagországának több milliós slow travel utazó bázisa ezentúl Amszterdam, London, Barcelona és Monaco után Magyarország és Budapest felé veszi az irányt. Ebben a nemzetközi Slow Weekend Guide útikalauzban való megjelenés komoly, új típusú országimázst jelent Magyarország számára. Fontos lépés a tudatos nemzetközi Slow fogyasztók irányába, akik a modern, élményközpontú hagyományokban, a teremtés- és természetvédelemben gondolkodó gasztro- és kulturturizmust preferálják a fenntarthatóság jegyében.

 

Az elmúlt 1.5 év szisztematikus építkezésének köszönhetően itthon elkezdtük a Slow mozgalom országos kiépítését Slow Market élménypiacokkal, országos Slow Food ízórákkal és ezzel párhuzamosan a külföldi megjelenéseinkkel (Terra Madre Salone del Gusto -Torino, London, Bécs, Róma Slow Living Hungary mesterkurusok, Slow Art művészeti  kiállítások, Slow Food/ Wine borvacsorák stb.) elkezdtük felrakni a nemzetközi Slow mozgalom térképre Magyarországot. Ez az első bemutatkozás printben az évente megjelenő nemzetközi útikalauzban de már készülünk a következő évire az olasz kollégákkal. A nemzetközi Slow útikalauzhoz kapcsolódva forgattunk is egy országimázs filmet, ami augusztustól lesz nyilvános a Slow Living Hungary youtube csatornáján. Nézzék, osszák és lassuljunk együtt!”

Az útikalauzban mint a helyi mozgalom elnökeként egy hosszú hétvégére invitálom a slow travel utazókat péntek estétől vasárnap estig. Velem együtt járhatják végig a Slow élményeket a helyiek szemével látva Magyarországot.

 

A 10 oldalas országleírásban többekközött kulturális esszenciák, a magyar történelem kiemelkedő személyiségei, magyar slow food és slow wine termelők (pl. Nagy Géza egerszóláti szürkemarha tenyésztő birtoka, Bodnár Erzsike noszvaji szilvalekvár manufaktúrája, szekszárdi kadarka – Heimann borászat, egri bikavér – ÁÉS borászat, Gál Tibor Pincészet, St.Andrea borászat, Rókusfalvy fogadó – Etyek stb.), slow food éttermek (pl.Traktor Farmfood, Rosenstein étterem, Bori Mami étterem, Graefl kastély és biomajorság, Ruszwurm cukrászda, Jónás craft beer, St Andrea Wine and Skybar, My wine winebar stb.), slow art kortárs és népi művészet (Ludwig kortérs múzeum, nagynyárádi kékfestő műhely-Sárdi János, slow fashion magyar designer bolt- Wonderlab), slow travel szálláshelyek minden pénztárcához (noszvaji kis vendégház, Hotel Moments Budapest, Pest-Buda Boutiqe Hotel, Gerlóczy cafe and rooms, Graefl Kastély, Rudas gyógyfürdő) és Slow Living Hungary által szervezett Slow Market élménypiacok, helyi értéket erősítő csemege boltok (Stelázsi, Essence Delicatesse) országszerte. A www.slowliving.hu oldalon térkép segítségével el is juthatnak ezekre a helyekre illetve a nemzetközi Slow úticélok is folyamatosan bemutatásra kerülnek.

Legyünk büszkék együtt a fenntartható, Slow Magyarországra!

 

Az útikalauzban szerepelnek:


Slow Food termelők
:

Nagy Géza szürkemarhatenyésztő birtoka Egerszólát

Bodnárné Erzsike lekvár és szörpmanufaktúrája, vendégháza Noszvaj

Graefl Kastély és Biomajorság Tisza-tó – Kétútköz

Slow Wine:

Almagyar Érseki Szőlőbirtok Eger   www.almagyar.hu

Gál Tibor Pincészet Eger http://www.galtibor.hu/en/gal-tibor-winery.html

Heimann Pincészet Szekszárd http://www.heimann.hu

St.Andrea Pincészet Eger www.standrea.com

Rókusfalvy borászat és fogadó Etyek https://rokusfalvyfogado.hu

My Wine Bar Budapest


Slow Food Éttermek
:

Ruszwurm Cukrászda Budapest www.ruszwurm.hu

Traktor farmfood Budapest

St. Andrea Wine and Skybar Budapest https://standreaskybar.hu

Bori Mami Étterem Gyöngyös www.borimami.hu

Rosenstein Étterem Budapest https://www.rosenstein.hu

Grafel Kastély Tisza-tó http://graeflmajor.hu

Jónás Craft Beer House – Bálna Budapest


Slow Travel
:

Pest Buda Boutique Hotel https://www.pest-buda.com

Gerlóczy Cafe and Rooms http://www.gerloczy.hu

Noszvaj Bodnár vendégház

Rókusfalvy Fogadó Etyek

Rudas Gyógyfürdő http://www.rudasfurdo.hu


Slow Art and Fashion:

Sárdi János Kékfestő mester Nagynyárád http://www.nagynyaradikekfesto.hu

Ludwig múzeum budapest https://www.ludwigmuseum.hu

Wonderlab design shop www.facebook.com/wonderlabconcept


Slow Market élménypiacok havonta

Budapest, Eger, Gyöngyös, Szentendre info a www.slowliving.hu/events ill. facebook eseményeknél

Ajánlott boltok helyi termékekre:

Stelázsi http://www.stelazsibolt.hu

Essence Delicatese http://essencebp.hu

 

(Forrás: Slow Living Hungary)