Minőség, érték és tradíció – befektetési lehetőség a Tokaji Borvidéken

Megvételre kínálnak egy a Tokaji Borvidéken, Tállyán 20 éve működő borászatot.

A borászat központját jelentő ingatlan 1800 körüli, kőből épült kúriaépület. Az épülethez tartozik 1348 m2 telek, a lakóház 110+15 m2, alatta a kőboltozatos borház 110 m2, ahol a szőlő feldolgozása történik, a borház alatt 70 méter hosszú, háromágú pincerendszer szinte korlátlan bővítési lehetőséggel. A kúria mellé új borfeldolgozó üzem lett tervezve, ami megvalósításra vár, így a kiváltott, történelmi épületet turisztikai célokra lehet hasznosítani.

A borászathoz 28 ha tömbösített földterület tartozik, ebből 9 ha termő és 19 ha telepíthető terület, az ültetvények tőkeszáma általában 3000-3300 tőke/ha, 90% furmint és 10% hárslevelű kordonos szőlőültetvény található. A telepíthető területek bármikor beültethetők.

A borászatban használt teljes géppark és technológia (traktor, pneumatikus prés, kádak, tartályok, hordók, egyéb borkészítési eszközök) is az adás-vétel részét képezi.

A borászat hitvallása szerint törekszik a tradicionális, lehető legjobb minőségű bor előállítására, ennek megfelelően boraik terméskorlátozott eljárással készülnek, mennyiség helyett a minőségre helyezve a hangsúlyt, részben dűlőszelektált borok készítésével. A borok a szokásos szortimentnek megfelelő fajtákban és arányban vannak (száraz birtokbor, édes birtokbor, dűlőszelektált száraz, édes szamorodni és aszú).

Jelenlegi borkészletük mintegy 35.000 palack bor és közel ennyi palacknak megfelelő hordós, érlelés alatt álló bor.

A borászat az elmúlt 20 évben folyamatosan üzemel, képzett borász vezetésével és négy állandó alkalmazottal.

A szerencsés táji adottságoknak és a magas szintű szakmai tudásnak köszönhetően a borászat kiváló luxus borokat készít, melyek számos díjat nyertek az elmúlt években.

  • Vinagora 2010: Furmint 2006 – ezüstérem
  • Vinagora 2015: Édes Szamorodni 2012 – arany
  • Országkóstoló – Nemzeti Borkiválóság: minden alkalommal sikeres szereplés, az első alkalommal a 3 borból 1 bor ötcsillagos, 2 bor négycsillagos minősítést kapott, így a nevező kb. 300 pincészet között „sorrendben” kb. a negyedik-ötödik helyen végeztek.
  • A Borigo magazin több évben választotta be boraikat a TOP 100 listába.

A borászat jelenlegi minőségi elveknek megfelelő éves kapacitása kb. 25.000 palack bor.

Az adás-vétel a folyamatos működést nem befolyásolja.

Komoly érdeklődés esetén bővebb információval (az épületről építészeti-értékleltár, készletleltár stb.) és további ismertető anyagokkal tudnak szolgálni.

Irányár: 270 millió Ft. Ez magában foglalja a teljes borászatot, annak üzemeltető cégét, a készletet, a borászathoz tartozó minden ingó és ingatlan vagyont, valamint a földterületeket is.

Telefon: +36309936954