Matador néven újult meg a Haraszthy Pincészet étterme

„A tradíció új ízei” – ez a Haraszthy Pincészet egyedülálló építészeti megoldásokkal rendelkező vadonatúj éttermének mottója. Az egykori Cinnamon étterem kívül-belül teljesen megújult, mostantól egész éves nyitva tartással, Matador néven várja a vendégeket a 143 hektáros birtokkal rendelkező borászat.

A tulajdonos, az argentin származású, de Magyarországon és Kaliforniában is otthon levő Carlos Coelho örömmel definiálta újra az étterem koncepcióját is: „12 éve visszük ezt az éttermet már! Az elsődleges célunk nem az, hogy még szofisztikáltabb legyen a konyha, hanem az, hogy a vendégeink számára tökéletes, akár egész napos élményt kínáljunk a Haraszthy Pincészetben.”

Az étterem nem is fine dining étteremként határozza meg magát, hanem steakhouse-ként, erre utal a Matador név is, és bisztróként, ami nagyon erősen támaszkodik a pincészet több kultúrában is megvetetett erőteljes gyökereire. „A világ három kardinális jelentőségű borvidékéről, Etyekről, Argentinából – Mendozából – és Kaliforniából származó borainkkal párosítjuk kitűnő, de egyszerű ételeinket. Saját magunk készítjük még a felvágottainkat és kolbászárukat is, és az egész világról származó húsok színesítik a kínálatot. A friss kenyér és a piacról frissen válogatott legjobb zöldségek is magától értetődőek, ráadásul utóbbiakból jónéhány saját termésűvel is büszkélkedhetünk.”

Diego Bautista, a mexikói-amerikai séf feladata, hogy ezekből a kiváló alapanyagokból maradandó élményt jelentő ételeket készítsen a vendégek számára, jöjjön a világ bármely tájáról.

„A tökéletességre törekszünk a kiszolgálásban és a barátságban egyaránt: kiváló környezetet kínálunk a legkritikusabb ínyencek számára is, annak érdekében, hogy megfeleljünk a mottónknak: a tradíció új ízeit kínáljuk. Alapvetően párosításokban gondolkodunk, étlapunk kialakításánál fontos szempont volt, hogy ételeinkhez párosíthatóak legyenek az etyeki, az argentin vagy a kaliforniai testvérpincészetünk borai is.”