Régi tételek és újdonságok a Bock Pincénél

bock 2019

Új rosé, friss vörös évjáratok és visszatérő Bock Cuvée jellemzi a villányi pincészet 2019-es évét.

A napokban debütált a Bock&Roll Rosé, ami a vörös Bock&Roll mintájára syrah, kékfrankos és pinot noir egyenlő arányú házasításával készült. Eközben pedig forgalomba került a Rosé Cuvée új, 2018-as évjárata is, amely a korai tavaszon sokak hangulatát derítheti fel.

A vörösborkínálatban szintén több újdonsággal lehet találkozni. Classicus tételeik közül a Bock Kékfrankos és a Bock Cabernet Sauvignon váltott évjáratott, előbbinél a 2017-es, míg az utóbbi esetében a 2016-os évjárat került forgalomba. Megjelent a Bock Pince legnépszerűbb tételének, az Ermitage-nak 2014-es évjárata is.

A prémium borok között a Merlot Special Reserve 2013-as évjárata kifutott és a 2015-ös követi, ami az eddigi kóstolói vélemények szerint semmiben nem marad el idősebb „testvére” mellett.

Idén újra elérhető egy korábban már forgalomba hozott, majd visszatartott tétel. A pince zászlósbora, a Bock Cuvée ugyanis évjáratot váltott, azonban a régen visszavárt 2012-es évjárat került újra forgalomba. 2016 második felétől 2017 év elejéig már egyszer elérhető volt a Bock Cuvée 2012-es évjárata. Ám ekkor úgy ítélték meg, hogy a bor túl fiatal még, viszont hatalmas potenciállal rendelkezik, amit érdemes lenne kivárni. Ezért úgy döntöttek, hogy szüneteltetik az évjárat forgalmazását és helyette a 2013-as Bock Cuvée-vel rukkoltak elő, amely akkor érettségben előrébb tartott egy évvel idősebb testvérénél. Majd egy év elteltével megint csak a fiatalabb, 2014-es évjárat mutatkozott kerekebbnek. Mígnem tavaly év végén a Bordói November Teszten a 2012-es Bock Cuvée elnyerte a legjobb bordói házasítás címet, így már indokolt volt a piacra lépése.