Tavaszváró születésnapi GasztroPiknik Balatonfüreden

Március 2-án a Balatoni KÖR  rendezésében 9 étterem, 10 borászat, 1 pálinka manufaktúra és 1 cukrászat egy időben, egy helyen mutatkozik be, a balatonfüredi Aura Hotel parkolójában felállított rendezvénysátorban.

Az 5 évvel ezelőtt, 2014 márciusában alakult Balatoni KÖR azt tűzte ki céljául, hogy természetes egységként kezelve a Balatont, magasabb szintre emelje a gasztronómiát és a vendéglátást, valamint a régióközpontú szemlélet révén a helyi életminőség javítása is küldetése részévé vált.

„Egy csodálatos időszakban vagyunk, szemünk láttára, részben a munkánk hatására alakul, változik a Balaton. Kezdjük elengedni a múlt árnyait, helyére minőség és barátság költözik, és ennek a folyamatnak alapja lett a BalatoniKÖR. Büszkék vagyunk rá, hogy »Egész évben Balaton« és »Egymást ajánljuk« szlogenjeink néhány év alatt valós tartalommal gazdagodtak” – értékelt Laposa Bence, az 5 éves jubileumot ünneplő Balatoni Kör elnöke.

Az egyesület az elmúlt években számos, a közönség és média figyelmét megragadó, a balatoni vendéglátás jövőjét meghatározó rendezvényt szervezett. Az egyik legjelentősebb és legnépszerűbb esemény a GasztroPiknik sorozat, amely negyedik állomásához érkezik március első szombatján Balatonfüreden.

Résztvevő éttermek: BL YachtClub & Apartments (Balatonlelle), Neked Főztem (Balatonfüred), Gusto13 Bistro & Delicate (Veszprém), Villa Kabala (Szigliget), Kalóz Strandbisztró (Fövenyes), Borbarátok Étterem (Badacsony), Aura Hotel (Balatonfüred), frissTerasz (Badacsony), Hotel Bonvino Wine & Spa (Badacsony)

Borászatok: Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet (Balatonlelle), Laposa Birtok (Badacsony), Istvándy Birtok és Borműhely (Badacsony), SÖPTEI Pincészet és Étterem (Csopak), Dobosi Pincészet és Vendégház (Szentantalfa), Gyukli Pince (Balatonfüred), Gilvesy Pincészet (Hegymagas), Fata Pince (Badacsony), Szent Donát Birtok (Csopak), Pócz Pincészet (Balatonlelle)

Pálinka manufaktúra: Fenegyerek pálinka (Zamárdi)

Cukrászat: Bergmann Cukrászda (Balatonfüred)

További információ a

(Forrás: Balatoni KÖR)