Még két hétig szavazhat a legszebb szőlőbirtokra!

A képzeletbeli dobogón jelen pillanatban balatonfüred-csopaki, szekszárdi és tokaji borászatok állnak. Nyilvánítson véleményt, válassza ki kedvencét!

Bor és Piac szerkesztősége 2015-ben ismét meghirdette immár hagyományos pályázatát Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka címmel. A pályázaton minden magyarországi szőlőbirtok részt vehet, amely gazdálkodása során – azon túlmenően, hogy a legjobb minőségű szőlő és bor előállítására törekszik – gondot fordít a természet értékeinek megőrzésére, a szőlő és a pincészet esztétikai megjelenésére, a birtok és a környező táj harmóniájának kialakítására, a szakma és a borfogyasztók színvonalas tájékoztatására, a kulturált borfogyasztás népszerűsítésére.

A megmérettetésre idén 109 birtok jelentkezett. Nézze meg a birtokok bemutatását, jól fontolja meg a véleményét, és ha döntött, kattintson az Ön szerint legszebb birtok adatlapjára, és nyomja meg a birtok neve alatt található Erre a birtokra szavazok feliratú gombot. (A verseny tisztasága érdekében csak regisztrált olvasók szavazhatnak. Mindenki csak egy szavazattal rendelkezik.)

Jelenlegi állás szerint egy balatonfüred-csopaki, egy szekszárdi és egy tokaji borászat rendelkezik a legtöbb szavazattal, de még semmi sem dőlt el!

A szavazás során a 10 legtöbb szavazatot megszerző birtok közül választja ki a győztest a zsűri, melynek tagjai elismert szakemberek, illetve borbarátok.

A tavalyi győztes, a Bock Pincészet bemutatását itt olvashatja.