Hét magyar kiállító mutatkozik be az orosz PRODEXPO szakkiállításon

prodexpo

Hét magyar kiállító mutatkozik be Oroszország legnagyobb élelmiszeripari és ital szakkiállításán, a PRODEXPO-n az Agrármarketing Centrum közösségi strandján 2019. február 11-15. között.

A vásár hivatalos megnyitóján Konkoly Norbert, Magyarország moszkvai nagykövete és Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum ügyvezető igazgatója képviselte Magyarországot. A hét hazai kiállító egy 122 négyzetméteres területen mutatja be, kóstoltatja termékeit az érdeklődő üzletembereknek, kereskedőknek és szakmai képviselőknek. A közösségi standon elsősorban Oroszországban kereskedelmi potenciállal bíró és jól eladható termékekkel jelennek meg a kiállítók. A közlemény szerint a magyar kiállítók borokat, zöldség-gyümölcs konzerveket, ketchup, mustár, szósz termékeket, bébiételeket, libamáj konzerveket, egészséges élelmiszereket, mézet mutatnak be.

Ondré Péter elmondta, hogy a kiállításon való magyar részvételnek a visszajelzések szerint évről-évre kézzelfogható gazdasági hozadéka van. Több magyar mezőgazdasági-élelmiszeripari vállalat fektetett be, és helyezett üzembe jelentős beruházásokat Oroszországban, részint ennek az eredménye, hogy a magyar mezőgazdaság jelen van az orosz piacon, és a magyar élelmiszeripari export bővül – tette hozzá.

(Forrás: Agrármarketing Centrum, MTI)