Szőlészeti és Borászati konferencia Egerben

Február 13-15. között huszadik alkalommal kerül megrendezésre Egerben a Szőlészeti és Borászati Konferencia, amely az elmúlt évtől megújult stílusban és tematikában segíti az ágazati szereplőket a leginkább foglalkoztató kérdések és problémák megismerésében és megvitatásában.

A jubileumi konferencia előadásait ezúttal is a minőségi fejlődést szolgáló legfontosabb témák köré igyekeztek szervezni.

A háromnapos rendezvényen bemutatásra kerülnek az Egerben épülő Szőlő-bor Kutatás-fejlesztési Kiválósági Központ eddigi tudományos munkájának eredményei, nemzetközi jógyakorlatok, szakértői értékelések.

Központi téma lesz a versenyképes minőség elérése, birtoképítés, borkereskedelem, modern szőlészeti gyakorlatok és a tudatos bortermelés. Nemzetközi borászatok példái és elismert szaktekintélyek véleményei alapján is kitekinthetünk a borvilág működésére. Az előadóik között üdvözölhetjük többek között Caroline Gilbyt (Master of Wine), a lengyel borpiaci szakértő Monika Bielka-Vescovit és Dominique Valentint, a Dijoni Szőlészeti-Borászati Egyetem professzorát, illetve számos további neves magyar, valamint külföldi előadót.

A konferencia részleteiről itt olvashat bővebben.