Keresztúri Esték február 16-án: Valami Swing

Tokaj tavaly nyáron, a Bor, Mámor, Bénye rendezvénysorozat keretein belül szerethette meg a Valami swing zenéjét. Most visszatérnek, így újra élvezhetjük zenéjüket a Henye Borbárban február 16-án este 7 órától.

A Valami swing gypsy jazzt játszik, Django Reinhardt zenéjét, amit a 20-as évek Párizsának utcáin alapított meg a legendás jazzgitáros. Ez az első európai jazz, virtuózan ötvözi az amerikai jazzt, a swinget, a hot clubot, a sanzonokat, a slágereket, a népzenét, a tradicionális cigányzenét és a balkáni dallamokat.

A Valami swing felállása az instrumentális kvartett, vagy az énekessel kiegészült kvintett. 2016 nyarán a lezárt Szabadság-hídon szerveztek két swing-koncertet profi táncosokkal, amiken több mint ezren vettek részt. 2017 februárjában az Operaház gálájának záróeseménye volt a Valami swing koncert.

A Valami swing repertoárja a jazz sztenderdektől kezdve az ismert és ismeretlen swing számokon, a gypsy jazz szerzeményeken, a sanzonokon, a magyar és külföldi slágereken, a népzenén, a klasszikus zenén és a saját számaikon ível át.

Az estén fellép:

Kis Kata – ének

Makk András – jazzgitár

Babindák István – klarinét

Kádár Dávid – manusgitár

Gyüdi Sándor – nagybőgő