Két Bordeaux-i birtokot is elad a Crédit Agricole

A francia pénzintézet a Margaux-i Château La Tour de Mons és a médoci Château Blaignan értékesítése mellett döntött, a befolyó összegből pedig három megmaradó birtokát fejlesztené.

A bank a francia borászat legnagyobb hitelezője és számos borászat kisebbségi tulajdonosa. A La Tour de Mons 1999-ben került a birtokukba, és a Château Marsac-Seguineau 2001-es megvásárlásával jelentősen kibővítették, jelenleg 58 hektáron gazdálkodik. A 2004-ben megszerzett Blaignan területe 97 hektár. Mindkét birtokon áldoztak az ültetvények és a pincék fejlesztésére is.

Az eladásukból befolyó összeget a pauillaci Château Grand Puy Ducasse, egy 1855-ös, ötödik telepítésű birtok, az északabbra, St-Estèphe-ben fekvő Château Meyney, valamint a burgundiai Château de Santenayfejlesztésére fordítják majd – írja a Decanter. Mindhárom birtokot a pauillaci CA Grands Crus irányítja. A befektetések elsősorban a Grand Puy Ducasse-t érintik majd, de mindhárom helyszínen terveznek környezetvédelmi beruházásokra is költeni. Ezen felül a bevételekből tőkével támogatnák a bank borász ügyfeleit is.