Új üzleti eseményt szerveznek Provence-ban

A 2020. április 6-7-én a Provence-i Bor Tanács (CIVP) által megrendezendő Air Provence célja a Côtes de Provence apelláció jobb megismertetése a szakemberekkel.

A nagyszabású és innovatív rendezvényre helyi és nemzetközi borszakértőket és kereskedőket is várnak. A cél, hogy a piaci fellendülés idején stílusosan, mégis a szakma igényeinek megfelelően mutassák be a Côtes de Provence apellációt. A mintegy 200 termelő és a kereskedők két központi helyszínen, Les Arcs-sur-Argens-ban és La Londe les Maures-ban tudnak találkozni, ahol nem csak 1000 helyi rosét kóstolhatnak, de buszos túrákkal, illetve meghívásos események keretében felkereshetik a környékbeli borászatokat és szőlőtermő területeket is. A központokban lehetőség nyílik a borászokkal való találkozásra, de szerveznek „önkiszolgáló” kóstolótúrákat, mesterkurzusokat, tematikus túrákat és esti eseményeket is, melyek során megismerhetők a nagyvállalatok, a kistermelők, a szövetkezetek, az organikus és környezettudatos tanúsítvánnyal bíró borok, valamint a földrajzi védjeggyel védett italok is.

A rendezvényre kifejezetten csak beszerzők és szakemberek regisztrálhatnak a www.air-provence.com oldalon.

„A Côtes de Provence-i borok pozicionálásának emelése minden szinten egységes kell, hogy legyen, beleértve a szakembereknek nyújtott élményeket is. A repülési iparágból kölcsönzött kommunikációs megoldásokkal az esemény szolgáltatásközpontúságát kívánjuk hangsúlyozni” – mondta Eric Pastorino, az ODG Côtes de Provence elnöke.