Konferencia a rosé jövőjéről

400 kutató, szőlőtermesztő, iparági szereplő és újságíró vitatta meg a roséborok jövőjét Marseille-ben, az ötödik Nemzetközi Rosé Szimpóziumon, melyet a Provence-i Bortanács (CIVP) és a Rosé Kutató- és Kísérleti Központ szervezett.

Az idei rendezvény célja is az volt, hogy a kutatók és a termelők véleményt cseréljenek a friss fejleményekről. A fókuszban ezúttal az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás és a természetközeli gazdálkodásra való áttérés, valamint az ezekből fakadó, a fogyasztói szokásokban bekövetkező változások álltak. A résztvevők konferencialőadásokon, műhelybeszélgetéseken és kávé melletti eszmecseréken vitathatták meg a témákat, emellett 18 cég mutatta be innovatív termékeit és szolgáltatásait.

Az eseményt Christian Burle, a Dél-Provence-Alpok- Côte d’Azur Regionális Tanács mezőgazdaságért, szőlészetért, falusi közösségekért és erdészetekért felelős alelnöke, Jean-Jacques Bréban, a CIVP elnöke, valamint Bernard Angelras, a Rosé Kutató- és Kísérleti Központ vezetője nyitotta meg. A fokozódó érdeklődést jelzi, hogy egy második termet is meg kellett nyitni a résztvevők számára, ezen kívül pedig a messzebb vagy külföldön élők online közvetítés segítségével is követhették az eseményeket. Különösen jelentős volt a nem mediterrán országból érkező szakemberek számának növekedése.