A tél zamatai Etyeken

E0041

Január 24-én szombaton 9.00 órakor disznóvágással indul a Téli Etyeki Piknik programja, 10.00 órától pedig a borkóstolók mellett gasztronómiai különlegességek, kézműves kiállítás és vásár, főzőverseny, koncertek, valamint gyermekprogramok várják az érdeklődőket.

 A kínálat idén is elképesztő:

1

Gingalló Csokoládéműhely (Káposztáskert utca 23.)

Nyitott műhely – csokoládékésztés bemutató 10:30, 12:00, 13:30, 15:00, 16:30 órakor

Különleges kézműves csokoládék kóstolója egész nap a forró italtól a csokinyalókáig!

2

Aubergine Pince

Padlizsán- és zakuszkakrém csészében

Hurka, kolbász és BBQ pulled pork

3

Desszert Pince

Csokis pavlova gránátalmával és vörösboros csokitorta

Gesztenyés-vaníliás szelet

4

Garaguly Birtok és Borpince: Áts Családi Pincészet (Mád), Balla Géza Pincészet (Arad-hegyalja)

5

Milán Pince – Zalán Faház:

Babgulyás házi füstölt csülökkel háziasszony módra

Házi kocsonya disznóságokkal, hurka káposztával, hagymás burgonyával

Házi krémes, forralt bor, forró tea és pálinka

6
Erdélyi ízek udvara és Sobol Pincészet

Húsgombócos csorba, kolozsvári rakott káposzta és erdélyi miccs

Etyeki borok, Tarpa pálinka, Csíki sörök és párlatok

7

Gombai Pezsgőpince: Kóstolás a pince pezsgőiből és boraiból

 

8

Árpás Laci Sonkamester Pincéje: Maurer Pincészet (Szerémség), Tiffán Bor (Villány):

9.00 órától disznóvágás és látvány malacsütés

Délvidéki ízek: csevapcsicsa, plejskavica, grillkolbász, házi rétes

Kézművesek: Chilion, Gyurma Trend, Sápi Gyümölcsborok, Schubert Méhészet, Vál-völgyi Kecskefarm

9

Halmi Pince

Fűszeres forralt rozé feketeszederrel és pirított dió

Hársfavirág tea a gyermekek ízvilága szerint

Folyóborok, borpárlatok és kézműves szörpök

10

Chateau Újhegy

Jókai bableves, palacsinta és bor

11

Szent Orbán Pince

Etyeki Gezemice-lángos

12

Kácsor „Kíra” Pince

Rezeda Terasz:

Újév köszöntő kolbászos lencseleves és kocsonya gazdagon

Csülkös töltött batyu tormamártással

Tojáslikőrös brownie és forralt bor kardamommal

14

Etyekvin PINCE, ahol vendég a Sonkamester

Orjaleves és disznótoros finomságok

Forralt bor a kandalló melege mellől páratlan panorámával

15

BERÉNYI PINCE: Orosz Gyula Családi Pincészete (Etyek), Vabrik Pince (Etyek)

STELÁZSI – válogatott finomságok a kamrából

Caffé Go

16

Debreczeni Pince: Debreczeni-Ferenczi családi borászat (Etyek és szekszárd)

12:30-18:00 óra farsangi kavalkád

Kocsonya, babgulyás, disznótoros, egészben sült tarja

Almás-diós-mézes palacsinta, farsangi fánk, alma puncs

Forralt bor és etyeki és szekszárdi borok kóstolója

17

DVORÁK VENDÉGUDVAR:

Állatsimogató és parasztudvar-látogatás

Füstölt vásár és falusi ízek: újévi lencsegulyás, toros töltöttkáposzta, ludaskása, disznótoros, sült oldalas és csülök

18

Drop Stop: Lucza Családi Borászat (Etyek)

 

19

Etyeki SajtútÁllomás: Dúzsi Tamás (Szekszárd)

Sajtkülönlegességek és túródesszert

Etyeki Czimeres Pálinka


Rókusfalvy Birtok
:

Ínyenc élményeket tálal a Rókusfalvy Fogadó:
Borscs leves marhapofával (gluténmentes)
Currys lencsefőzelék sült malactekerccsel (laktóz- és gluténmentes)
Rákóczi túrós

10.00 órától: Kézműves foglalkozás gyermekeknek

„Pohárral a kézben” – rendhagyó pincetúra 11.00, 13.00 és 15.00 órakor

Piknik-matiné – filmvetítés 11.00 és 14.30 órakor

21

Buzál-Mórocza Pince

Sváb konyhai hagyományok: ínycsiklandó sült húsok

Kóstoló és vásár a pincészet boraiból