Ha Borbála nap, akkor Etyek

Az Etyeki Kúria Borgazdaság idén is megrendezi december 8-án 11 órától 18 óráig a hagyományos Borbála Napi Nyitott Pince Kóstolót, amire szeretettel vár minden borkedvelőt, és dupla szeretettel a borkedvelő Borbálákat.

A nap folyamán minden látogató alapból jogosult egy három boros kóstolóra, mely során megismerkedhetnek a 2018-as újborokkal, a Kúria White-tal, a Kúria Roséval, és az ugyancsak a Classic borcsaládba tartozó 2016-os Kúria Red-del.

A további program:

14:00 Pinot Noir Évjáratválogatás Kóstoló

Novemberben jelent meg egy különleges Pinot Noir válogatás. Magyarországon ritkaságnak számít, hogy egy pincészetnél egyszerre több évjárat is elérhető legyen egy fajta borból. Az Etyeki Kúriánál most öt évjárat hat Pinot Noir összeválogatva került egy ládába, hogy érzékelhetővé váljon, mire képes ez a fajta a Kúriánál. A 2012 és 2016 között elkészült tételek mindegyike kóstolható lesz. A Pinot Noir Évjáratválogatás Kóstolón való részvételhez előzetes jelentkezés szükséges az event@etyekikuria.com e-mail címen. A részvételi díj 8.000 Ft.

15:00 Mátyási Péter Herbárium kiállítás megnyitó

Megtekinthetik Mátyási Péter Herbárium című sorozatát, melynek témája a növényvilág.  A művész a természetet alakítja kultúrává, műtárggyá, miközben a megszelídített természet újravadonosodásának, az emberi jelenlét hiányának állít emléket.

Az alkotások a Molnár Ani Galéria hozzájárulásával kerülnek bemutatásra az Etyeki Kúria Borbirtokon.