A Lidl negyedik szakácskönyve: Segít a séf

„A Lidl konyha bemutatja: Segít a séf” címmel immáron sorozatban negyedik szakácskönyvével lepi meg advent ideje alatt vásárlóit a Lidl Magyarország. Az eddigi legnagyobb, közel 400 000 példányban elérhető szakácskönyvben Széll Tamás, a Lidl séfje nem csupán egy gasztronómiai utazásra invitálja az olvasót, hanem extra fűszerként öt különleges „hozzávalóval” igazi élménnyé varázsolja a főzést.

 

A Lidl konyha bemutatja: Segít a séf – nem véletlen az elnevezés. Az idei, több mint 70 receptet tartalmazó, öt fejezetből álló gyűjtemény olyan közismert és közkedvelt szereplők együttműködésével valósult meg, mint Szabó Győző, Viszkok Fruzsi, Winkler Róbert, Király Viktor és Szandi. A Lidl séfjének segítő kezei irányításával, együtt készítették el kedvenc receptjeiket és meséltek a főzéssel kapcsolatos élményeikről. Mindannyian a könyv egy-egy fejezetében három-három szabadon választott recept kapcsán mutatják meg főzőtudományukat Tamás segítségével: Győző a húsfélékkel, Fruzsi a tejtermékekkel kapcsolatban tesz szert még több tudásra. Róbert a zöldségek-gyümölcsök területére, Viktor a desszertek világába, míg Szandi a különleges alkalmakra készítendő ételek titkaiba kap betekintést a Lidl séfjének támogatásával.

A jól megszokott struktúra mentén mégis egy teljesen új és modern irányvonalat képvisel az idei szakácskönyv, a recepteken túl három fontos kiegészítő információt kap az olvasó a Lidl Magyarország szakértőinek segítségével: technikai tippek, dietetikai tanácsok és borajánlóval egészült ki a könyv. A receptek mellett feltüntetésre került az adott étel pontos tápanyag- és kalóriatartalma is, így a diétát követők is könnyen eligazodhatnak az ételek pontos energia-, szénhidrát-, zsír- és fehérjetartalmáról az egészség megőrzése érdekében. Majd Herczeg Ágnes, borszakértő minden fejezet végén az adott fejezetre vonatkozóan összeállított egy borajánlót, amelyek tökéletesen passzolnak a receptekhez. Ezen felül piktogramok jelzik a cukor-, laktóz- és gluténmentes valamint vegetáriánus ételeket.

„Az elmúlt három évben tapasztalt pozitív visszajelzések hatására döntött úgy a Lidl Magyarország, hogy idén is a leghűségesebb vásárlóinknak szeretnénk kedveskedni ezzel a különleges szakácskönyvvel. Célunk, hogy közelebb hozzuk az emberekhez a főzést, valódi élvezetté, családi élménnyé varázsoljuk számukra” – emelte ki Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

Széll Tamás a Lidl áruházakban kapható friss és változatos alapanyagok felhasználásával készítette el inspiráló fogásait, miközben bepillantást enged a konyhai műveletek fortélyaiba, melyek igazi túlélőkészletként szolgálnak mind a kezdők mind pedig a haladók számára. A sztárokkal való közös főzés során pedig a Lidl séf vendégeinek személyes történeteit ismerhetjük meg.

A korábbi évekhez hasonlóan a Lidl Magyarország idén is a leghűségesebb vásárlóinak kíván kedveskedni az új szakácskönyvvel, mely kereskedelmi forgalomba nem kerül, limitált példányszámban és a Lidl Magyarország hűségakciója keretében áll a vásárlók rendelkezésére. Egyes receptek, illetve a sztárokkal való közös főzések videó formátumban is megtekinthetők a www.lidl.hu/konyha oldalon.