Fontos változások az Erbslöh-terméknél

A Kerttrade Kft. és az Erbslöh Geisenheim GmbH. közös rendezvényen mutatta be új termékeiket, valamint a régi, jól beváltakkal kapcsolatos változásokat. Az eseményre a BCE Soós István Borászati és Üzleti Szakközépiskola és Szakiskola Tangazdaságának dísztermében került sor június 12-én, kedden.

A Kerttrade Kft. részéről Szövényi Áron köszöntötte a résztvevőket. Mint bevezetőjében elmondta, a jó kezelőanyag hozzáadott értékként járul hozzá a borok minőségéhez, ezek használata különösen a jelenlegi, igen szeszélyes időjárási körülmények mellett egyre fontosabbnak tűnik.  Az Erbslöh Geisenheim GmbH. Nevében Rudolf Dorner üdvözölte a jelenlévőket – akik egyébként megtöltötték a dísztermet. Ez nem is csoda, hiszen igen fontos információkat osztottak meg az előadók a hazai borkészítés jelenlévő érdeklődői számára.

A legfontosabb változás, hogy a La Littorale termékek ezen túl az Erbslöh termékpalettán jelennek meg. Minden ugyanúgy működik tovább, csak van, aminek a neve változik, van ami megszűnik ugyan, de helyette korszerűbb termékeket ajánlanak.

A konferencián az alábbi témakörök előadásait hallhattuk:

  • Jövőbe mutató termékpaletta bővítés az Erbslöh Geisenheim GmbH-nál – Rudolf Dorner
  • Sikeres tápanyagellátás a VitaDrive® ProArom és Vitamon® Liquid élesztőtápanyagokkal, intenzív, gyümölcsös borok készítéséhez ­– Hannes Weninger
  • Érzékszervi harmonizáció – Miről szól a borok finomhangolása? – Rudolf Dorner • Milyen Trenolin enzimeket ajánlunk 2018-ra – Rudolf Dorner

Az előadást vezetett kóstoló követte, melynek során ugyanannak a Chardonnay-nak különböző kezelőanyagok hozzáadása révén következett változásai voltak jól érzékelhetők. A termékek terén bekövetkezett változásokat az Erbslöh Geisenheim GmbH honlapján lehet megtekinteni.

  • Cork ART – a Colombin parafadugó gyártó cég szabadalmaztatott innovatív parafa mosási és tisztítási rendszerének bemutatása. A Kerttrade Kft. egy új beszállítóval kötött szerződést parafadugók terén, ezáltal a borban jelenlévő TCA, azaz triklóranizol előfordulása kiküszöbölődik.

A Cork Evolution nyerő tulajdonságai:

  • A parafa alapanyag kizárólag Szardínia és Portugália legjobb termőhelyeiről származik
  • A parafa utólagos feldolgozása a Colombin standard normáinál is szigorúbb
  • Az aprólékos kézi válogatás kizár minden lehetséges hibát
  • Minden dugó egyedi lézer-azonosító számmal van ellátva
  • A speciális kartondobozokon belül a dugókat biológiailag lebomló zsákokba csomagolják, mely teljes védelmet nyújt az organoleptikus molekulák ellen, ami már esetleg a csomagolásban okozhatná a dugók visszafertőződését

Az elhangzott előadások rendkívül fontosak voltak a hazai borágazat finomhangolási feladataihoz.  Aki ezen nem tudott részt venni, a cégek honlapjain tájékozódhat a változásokról.