Vince nap Tokajban

A Vince napot az országban egyre több helyen ünneplik. A Vince-napi programok kiteljesítésében, szervezésében a Vylyan Borászat kulcsszerepet töltött be, náluk az idei programra már rég betelt a létszám. Tokajban tradicionálisan a Sátoraljaújhelyi templomban tartott borszentelés a Vince-napi programok csúcspontja, de Mádon is egyre komolyabb programokkal várják a borbarátokat.

Vince nap idén január 22.-re esik, így a Vince-napi ünnepségek a január 20-21.-i hétvégén lesznek megtartva. Tokajban Mádra péntekre és szombatra, míg Sátoraljaújhelyre vasárnap várják az érdeklődőket. A mádi eseményeket a Tokaji Borbarátnők Társasága szervezi.

Vince nap Mádon

január 19. péntek 17.00
Hagyomány teremtő céllal, a szombati nap előestéjén szeretettel várják az érdeklődőket egy, a Mádi Kör néhány tagjának részvételével megrendezett borkóstolóra.
Helyszín: Borsay Kastély, Mád
Részvételi díj: 5.000 Ft/fő.
Résztvevő pincészetek: Árvay Pince, Barta Pince, Budaházy Pincészet, DemeterVin, Holdvölgy, Lenkey Pincészet, MádHill, Royal Tokaji Borászat, Szent Tamás Pincészet, Tokaj Classic.

január 20. szombat
9.30 – Gyülekező a Nőtelen ház előtt, pálinka kóstolóval (Mád, Ibolya u. 2.).
10.00 – Találkozó a Szent Tamás dűlő tetején, Vince napi szőlővessző vágás. Házigazda id. Szepsy István.
Utána:
– kincskeresés
– tőkék megáldása a helyi katolikus és református egyház vezetőivel
– a szőlőben forralt bor
Ezután 25 fős csapatokban megkezdődik a pincészetek látogatása, minden csapat különböző sorrendben kóstol majd a négy pincében, ahol 3-3 bort kóstolására kerül sor.

Vince nap Sátoraljaújhelyen

Vasárnap Sátoraljaújhelyen 9.45-kor Szepsi Laczkó Máté emléktáblájának koszorúzására kerül sor, utána a katolikus templomban lesz ökumenikus szentmise és boráldás. Mindkét programon képviselteti magát a Tokaji Borlovagrend.