Ifjú Borászok Borversenye

A Nemzeti Borkiválóság Program kiemelt figyelmet fordít a fiatal tehetségek segítésére, értékes munkájuk fókuszba helyezésére. Ennek szellemében hívta életre Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az Ifjú Borászok Borversenyét, amelyet a Földművelésügyi Minisztérium fenntartása alatt álló szakiskolák részére szerveztek meg.

A rendezvény helyszínéül a kiemelkedő oktatási múlttal rendelkező Soós István Borászati és Élelmiszeripari Szakközépiskola és Szakgimnázium szolgált. Kiss Eliza, az agrártárca kiemelt borágazati ügyekért felelős miniszteri biztosa a megnyitón elmondta, a fiatalok versenyének célja, hogy a diákok motiváltak és sikeresek legyenek pályájuk kezdetén, a szakközépiskolák oktató-nevelő munkája elismerésben részesüljön, valamint a borászképzés ismertsége bővüljön.

A versenyre 33 bortétel érkezett, amelyeket az Országos Borszakértő Bizottság tagjai bíráltak 100 pontos rendszerben. A kiválasztott legjobb fehér, rozé és vörös borok kerülnek díjazásra, melynek díjazottjait a földművelésügyi miniszter ünnepélyes keretek között köszönti jövő év januárjában.

(Forrás: FM Sajtóiroda, fotó: Pelsőczy Csaba/FM)