A borvilág hetven szakértője érkezik Budapestre

A borvilág hetven, nagy nevű szakértője érkezik Budapestre július 7. és 9. között a 2. Winelovers Wine Awardsra. A közép-európai régió egyik legjelentősebb borversenyére kedden indult a nevezés.

A borvilág neves szakértői, köztük négy Master of Wine, egy Master Sommelier, 13 nemzetközi borakadémikus, továbbá borászok, kereskedők és sommelier-k sorakoznak fel idén, hogy a Winelovers nemzetközi borversenyén megtalálják Kelet- és Közép-Európa legjobb borait – közölték a szervezők.

„A 2010-es években temérdek tapasztalatot gyűjtöttünk a magyarországi borversenyek, kóstolók, szakmai események és a borspecifikus kommunikáció, sőt a borkereskedelem terén. Fel kellett ismerni, hogy a korábban Winelovers 100 néven ismert borversenyünk nemzetközi szinte emelése – nemcsak a nevező borok, hanem a zsűri tekintetében is – remek lehetőség mind a régió kitörésre vágyó borászai, mind a klasszikus borimportőr országok különleges tételeket, újdonságokat kereső kereskedői és szakértői számára” – mondta Tábor István, a Winelovers ügyvezető-tulajdonosa.

A szervezők kiemelték, az idén másodszor meghirdetett Winelovers Wine Awards célja Kelet- és Közép-Európa legjelentősebb borversenyévé válni.

Mint hangsúlyozták, a régió borainak még ma is nagy szükségük van az exportlehetőségekre és az exportot támogató marketingre, ebben nyújthat segítséget a Winelovers Wine Awards.

A Budapesten zajló versenyen mintegy 70 nemzetközi szakember bírálja a várhatóan mintegy ezer beérkezett tételt. A délelőtti kóstolók után a zsűri rövid tanulmányi kirándulásokon, borvacsorákon és kötetlen sétálókóstolókon közelebbről is megismerkedhet a régió borászaival, pincészeteivel és borvidékeivel.

A nagyközönség július 8-án kap lehetőséget a bekapcsolódásra, a Winelovers-X – Experts, Exhibiton, Exclusivity nevű rendezvényen ugyanis sétálókóstolóval és mesterkurzusokkal várják az érdeklődőket a szervezők.

(Forrás: MTI)