Hírek

Villányi kóstoló Amszterdamban

A legszebb Villányi Franc-okat kóstolhatta egy mesterkurzus keretében az amszterdami Wine Professional közönsége január 9-én, ahol a Csányi Pincészet, Heumann Pincészet, Jekl Pincészet, Gere Tamás…




Concours Mondial – Spanyolországban

Az idei borversenyre 9000 mintát és 320 kóstolót várnak a világ minden tájáról május 5-7. között. Régiónk számára egyre fontosabbá válik a megmérettetés.   A…


Téli Etyeki Piknik január 21-én

Téli dűnék, forralt bor, Gasztrosétány farsangkor. Etyeki Piknik tüzes és gőzölgő italokkal, toros ételekkel és igazi mulatsággal: Berecz Istvánnal és barátaival, valamint a Fokos zenekarral….



Megtisztelő felkérés Széll Tamásnak

Az idén 30. születésnapját ünneplő verseny lyoni világdöntőjére készülő magyar csapat séfjét, Széll Tamást is beválasztották a közé a hét kulcsszereplő közé, akik a Bocuse…


Szavaztak és bíráltak a borszakírók

A 2016 áprilisában megalakult, jelenleg 22 tagot számláló Magyar Borszakírók Köre úgy határozott, hogy „Super 12” elnevezéssel különleges borversenyt szervez. A meghívásos verseny első körébe…


Szavaztak és bíráltak a borszakírók

A 2016 áprilisában megalakult, jelenleg 22 tagot számláló Magyar Borszakírók Köre úgy határozott, hogy „Super 12” elnevezéssel különleges borversenyt szervez.   A meghívásos verseny első…


Megjelent a januári Szőlő-levél

A Tokaj Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet elektronikus hírlevele a talajadottságok szerepével és az alanyhatással foglalkozik.   A januári számban szereplő tanulmányok: Zsigrai György, Éles…