XII. Csávossy György Kárpát-medencei Borverseny

A Magyar Bor Akadémia, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Magyar Zászlósborok Rendje és a Soós István Borászati Szakképző Iskola ez évben is megrendezi a Csávossy György Kárpát-medencei Borversenyt, immár tizenkettedik alkalommal. 

A borversenyre 2017. november 29-én kerül sor a Soós István Borászati Szakközép Iskola Tangazdaságában, 100 pontos rendszerben. A zsűriben nem csak magyarországi szakemberek, hanem a nevezők, a határon túli borászok közül is többen részt vesznek. Az ünnepélyes eredményhirdetést és az oklevelek átadását még a verseny napján, egy baráti hangulatú vacsora keretében és díszvendégek jelenlétében tartják meg. A nagyközönség a verseny borait, eredményeit és a borászatok képviselőit is megismerheti 2017. november 30-án, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, a „Borest a Bor Akadémián” rendezvényen, ahol a meghívott borászok személyesen mutatják be és kóstoltatják boraikat.

A versenyről tudni érdemes még, hogy a borok nevezése ingyenes, de csak palackos borokat fogadnak. A nevezési lap innen tölthető le.