Tíz magyar étterem kapott idén Michelin-csillagot
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig egy Michelin-csillagot nyert el idén.
Tovább olvasomSikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig egy Michelin-csillagot nyert el idén.
Tovább olvasomNagyszabású díjátadóval tért vissza csaknem tíz év szünet után Magyarországra a Gault&Millau francia étteremkalauz. A gálán több hazai éttermet és séfet ismertek el.
A Magyar Bormarketing Ügynökség egy valóban különleges „utazásra” invitálta a borvilág és a gasztronómia néhány értő szerelmesét: arra vállalkoztak, hogy együtt fedezzék föl Tokaj édes…
A tavalyihoz képest csaknem kétszer annyi főzőcsapat, gazdag gasztronómiai kínálat és több jól ismert zenei előadó várja idén a bor- és dödöllefesztivál látogatóit szeptember 12-én…
2024-ben április 14. és 17. között rendezik meg az 56. Vinitaly Nemzetközi Borkiállítás és Vásárt Veronában. Mathiasz Janina a Veronai Vásár (Veronafiere) nemzetközi osztályvezetőjeként évtizedeken…
Az idei – 13. – Badacsony New Yorkban rendezvényen ismét sor került a dr. Csizmadia András és Wolf András által megálmodott és megvalósított mesterkurzusra. Ennek…
A nemzetközi hívószó a NoLo, azaz non-alcoholic / low alcohol wines, vagyis alkohol mentesített illetve alacsony alkoholtartalmú borok. Míg a NoLo halmaz 95%-át az alkoholmentesített…
A bor ízét meghatározó tulajdonságok összetettek és heterogének, emellett nehezen megfogalmazhatók a borbíráló számára. Ellentétben az alapízekkel (édes, sós, savanyú, keserű, umami), a tapintáson alapuló…
A tatai Platán Gourmet nyerte el a magyar gasztronómia egyik legrangosabb elismeréseként számon tartott Audi – Dining Guide Év étterme díjat.
Az új „gasztrogeneráció” kerül fókuszba az idei Gourmet fesztiválon, amely több mint 100 kiállítóval, köztük mintegy 50 étteremmel, tucatnyi cukrászdával, valamint street food ételekkel, nemzetközi…
Ősszel, a szüreti időszak végén nem csupán a gasztrosétány színei miatt érdemes a dűlők közé látogatni; kóstoljuk meg a mustot és az óbort, falatozzunk az…