Február 6-án, péntek este egy zártkörű vacsorán a meghívott borászok megvitatják az olaszrizling piaci helyzetét, lehetőségeit, a benne rejlő kiaknázott és kiaknázatlan potenciált, illetve a 2014-es évjárat sajátossága lesz a téma. 2014-es olaszrizling eltartja e a gazdáját?
Minden meghívott borász elmondja az olaszrizlinggel kapcsolatos gondolatait, filozófiáját és teljes részletességgel bemutat egy általa készített fajtabort (talaj, technológia, évjárat sajátossága, szőlőmunka és egyéb szakmailag releváns paraméterek alapján).
Február 7-én, szombaton Mészáros Gabriella tart egy szakmai előadást Olaszrizling a Kárpát-medencébentémában a Szent Donát Birtokon. Ide külön regisztráció és külön belépőjegy szükséges, amit az info@szentdonat.hu címen tudnak foglalni.
13:00-18:30 között kerül sor a sétáló kóstolóra, melyre jegyeket a http://csopaki.hu/jegyertekesites/ oldalon lehet foglalni. A kóstolón részt vevő borászatok:
Jásdi Pince / Borterasz:
- Légli Ottó
- Figula Pincészet
- Gál Lajos
- Bussay Pince
- Homola Pincészet
- Kasnyik Pincészet
- Skrabski Pincészet
- Pannonhalmi Apátsági Pincészet
- Csernyik István
- Kreinbacher Birtok
- Spiegelberg Kézműves Borpince
- Söptei Zsolt – Söptei Pincészet
- Tornai Pincészet
- Strekov 1075
- Guden Birtok
- Szent Donát Birtok
Szent Donát Birtok:
- Laposa Bence
- Szeremley László
- Borbély Tamás
- Szászi Endre
- Pálffy Gyula
- Török Csaba – 2Ha
- Bakó Ambrus
- Petrányi Pince
- Csiszár Péter
- Villa Tolnay
- Sabar
- VáliBor
- Istvándy Gergő
- Káli Kövek – Szabó Gyula
- Dobosi Dániel
- Bujdosó Ferenc
- Csobánc Cooperation
- Bezerics Pincészet
- HR Szőlőbirtok (SK)
- Csopaki Kódex Bortermelők
Az olaszrizling szerintünk esti helyszíneken – Balatonfüreden (Horváth Ház, Kredenc, Figula Borbár) és Veszprémben a Decanter Bisztróban – folytatódik.