Badacsony a New Yorkban

1 13
A Badacsonyi borvidék március 26-án mutatkozik be a budapesti New York Palotában. Az esemény fókuszában a könnyed, illatos fehérborok lesznek.

„Nemcsak a borkedvelő közönség, hanem borászaink üzleti partnerei is kifejezetten várják ezt a tavaszi találkozást, amely kiváló alkalom a pincészetek újdonságainak megismerésére” –

1 400x300 29mondta Békássy Jánoselnök a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület részéről, akik a badacsonyi borászok aktív közreműködésével rendezik meg az összborvidéki bemutatkozást.

2015-ös tematika: Illatos Badacsony

A borászok minden évben külön tematikával készülnek: az idei rendezvény fókuszában a könnyed, illatos fehérborok lesznek. Az egységesen magas minőségre idén is nagyon odafigyelnek a badacsonyiak: egy borászokból álló bizottság vakkóstoló során előminősíti a borokat, annak érdekében, hogy a rendezvény vendégei kizárólag a borvidéki kínálat legjavával találkozzanak. A rendezvénynek immáron negyedik éve a borvidék támogatója, a New York Kávéház ad otthont.

A kóstolót megelőző sajtótájékoztatóra az illatos fajtákról szóló szakmai előadással és meglepetés vendégekkel készülnek a szervezők. 14 és 16 óra között a szakmai partnereket várják majd, ezt követően pedig minden borkedvelő részt vehet az exkluzív kóstolón, mindössze 4.900 forintért. Jegyeket február 28-tól lehet elővételben vásárolni a www.kostolo.badacsony.com oldalon.

A helyszínen korlátozott számban lehet belépőt venni, 5.900 Ft-os áron.