A sikeres tavalyi indulás után, szeptember 3-án idén is megrendezik a Pezsgőkonferenciát. Újdonság, hogy a plenáris rész, tehát az előadások sora és a kerekasztal vitája után Pezsgőünnep néven egy rendkívül izgalmas kulináris élményben is része lehet a résztvevőknek.
2019-ben nagy sikerrel rendezte meg az első etyeki Pezsgőkonferenciát a dr. Prónay Bence és Rókusfalvy Pál alkotta társszervező páros, akik a Borkonferenciát már 8 éve jegyzik. Idén is valami hasonlóra készülnek. Az eredeti időponttól ugyan a válsághelyzet miatt el kellett térniük, így május helyett szeptember 3-át tűzték ki az esemény időpontjául.
A második Pezsgőkonferencia egy újdonsággal is szolgál, a szervezők ugyanis a konferenciát követően egy minifesztivál keretein belül Etyekre varázsolják Champagne és a hazai pezsgővilág remekeit. A kóstolók mellé az italokhoz komponált ízeket kínálnak sztárséfjeiknek köszönhetően, hogy hangulatos zene mellett élvezhessék a naplementét az etyeki szőlős környezetben. Ez a program a konferencia résztvevői számára ingyenesen elérhető és külön is lehet rá jegyet vásárolni.
Az etyeki Rókusfalvy Birtokon megrendezendő esemény tematikája már elérhető és a jelentkezés is elindult a pezsgokonferencia.hu oldalon.
Tematika
Előadói szekció |
Megnyitó – Köszöntőbeszéd Agrárminisztérium |
Köszöntő Rókusfalvy Pál, borász, a konferencia társszervezője |
Pezsgőkészítés a Thummerer Pincénél Lamport József főborász, Thummerer Pince |
A buborékok élete Champagne-on túl Márkus György pezsgőszakértő |
Az Etyeki Kúria pezsgőkoncepciója Mérész Sándor borász, Etyeki Kúria |
Szabályozás Garamvári Zsuzsa tulajdonos, Garamvári Szőlőbirtok |
Tokaj, a világ borkultúrájának alappillére – A pezsgő Demeter Zoltán borász, tulajdonos, Demeter Zoltán Pincészet – Tokaj |
Egyeztetés alatt David Bourdaire borász, Champagne Bourdaire-Gallois |
Egyeztetés alatt Jean-Marc Lallier-Deutz PR igazgató, Champagne Deutz |
Egyeztetés alatt Személyes nemzetközi tapasztalataim és a magyar pezsgő Christian Forget borász, Champagne Paul Bara és Kreinbacher Birtok |
Habzó és pezsgő márkaépítés – Esettanulmányok Unger Zsolt marketingszakember, tulajdonos, Unger and Partners |
Kerekasztal – Téma: „Emelkedő buborék – Habzó trendek a világban” Felkért résztvevők: Vancsik Ivett (Vince), Kemendy László (Kemendy Pezsgőműhely), Bárdos Sarolta (Tokaj Nobilis), Herczeg Zoltán (Dining Guide), Molnár Attila (Arany Kaviár) Témavezető: Rókusfalvy Pál |