Jazz és bor hétvége lesz a Margitszigeten

Budapest, 2020. december 29. A Margitszigeti Szabadtéri Színpad és az épületegyütteshez tartozó Víztorony 2020. december 29-én. Az 57 méter magas Víztorony 1911-ben épült Zielinski Szilárd tervei alapján. MTI/Máthé Zoltán

Jazz és bor hétvégét tartanak június 7-8-án a Margitszigeti Színház nagyszínpadán és a víztorony lábánál. A rendezvény zárásaként ötven kiváló zenész lép színpadra.

A kétnapos esemény szombat esti részén, A csodálatos magyar jazz című gálakoncerten a Hot Jazz Band, a Budapest Ragtime Band, a BJC Big Band, az Art Blakey Tribute Band, a Szakcsi Jr Trio, a Jazz-Funk All Stars, Bolba Éva, Szőke Nikoletta, Oláh Kálmán, Berki Tamás, Tony Lakatos, Szalóky Béla, Dennert Árpád és Borlai Gergő ad műsort – közölték a szervezők.

A program a Magyar Jazz Szövetség és a Margitszigeti Színház együttműködésében valósul meg. Pénteken már délutántól a Kerengőben tehetséges fiatal előadók (Orbay Lilla Quintet, Oláh Kálmán New Generation, Kriszta La Vista, Horváth Szabolcs Quartet, Grace & Gravy) minikoncertjei, borkóstolás, szakmai beszélgetések és pincészetek bemutatkozása várja az érdeklődőket. Szombaton napközben a Horváth Balázs trió, az Emingo, a Fehér Márió Fábió Quartet zenél. A gálakoncert 20 órakor kezdődik.

A fesztivál ideje alatt bemutatkoznak a magyar borrégiók, borvidékek borászatai. A Tokaji Borvidékről a Majoros Birtok és a Borbár Espák Pincészet, a Mátrai Borvidékről a Dubicz Borászat & Szőlőbirtok, a Gobri Pince és a Szőke Mátyás Pincészet, az Etyek-Budai Borvidékről Orosz Gyula Családi Pincészete és a Nyakas Pince, a Pannonhalmi Borvidékről a Babarczi Szőlőbirtok és Pince, a Badacsonyi Borvidékről a Borbély Családi Pincészet, a Balatonfüred-Csopaki Borvidékről a Tánczos Pince lesz jelen. Szintén képviselteti magát a Szekszárdi Borvidékről a Pósta Borház, a Kunsági Borvidékről a Gedeon Birtok.

A borok mellett borkorcsolyák és sajtkülönlegességek is várják a közönséget, a Margitszigeti Színház megújult étterme, a Margit Terasz pedig különleges ételekkel készül.

(Forrás: MTI, fotó: Máthé Zoltán)