Tavaszi Borteszt: üde, illatos fehér-, rosé-, siller-, gyöngyöző- és könnyed nyári vörösborok

Tavaszi bortesztünket összevontan rendezzük meg és ezúttal az illatos- és az üde fehérborok és a könnyed, nyári vörösborok mellett a rosékra fókuszálunk, emellett a siller és a gyöngyözőbor kategória kerül a bizottságok elé. Meghosszabbítottuk a nevezési határidőt!

Az illatos borok mezőnyét a megszokottnál lazább kategóriában hirdetjük meg és bármilyen nyári könnyed, üde fehérbort be lehet rá nevezni. Már tavaly is nagy népszerűségnek örvendett a fiatal (max. 2 éves) Portugieser, Zweigelt, Kékfrankos, Kadarka, Merlot, Cabernet Sauvignon, stb…fajták borainak mezőnye.

Ha Ön bortermelő és szeretne benevezni a bortesztünkre, akkor kérjük, hogy 4-4 palack mintát juttasson el a MATE Budai Campusára, április 15. és április 29. között.  A mintákat hétfőtől csütörtökig 9:00-15:00 óra között tudják leadni.

Cím: Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Budai CampusSZBI Borászati Tanszék

“D” Épület, 1118 Budapest, Ménesi út 45.   Telefon: 70-219-1529

Kérjük, hogy minden esetben lássák el a borokat a szükséges dokumentációval. A nevezési lapon található információk nélkül a beküldött bort nem tudjuk értékelni!

Nevezési díj: 8 000 Ft +Áfa/tétel.  Minden termelő egy tételt díjmentesen nevezhet, előfizetőink számára további egy tétel nevezése díjmentes.

Kategóriánként a legjobb tételekről született borleírások a Bor és Piac magazinon kívül felkerülnek a borespiac.hu weboldal egy fejlesztés alatt álló aloldalára is.

A borteszt után bemutatjuk a nagyközönségnek is a tesztre benevezett borokat a Bor(teszt)kóstoló rendezvényünkön május 3. péntek délután a MATE Budai Campusának „K Épületében”  17 és 20:30 óra között.

Kérjük, hogy a nevezett mintákat a következő űrlapon regisztrálják legkésőbb április 29. hétfő estig!

Szeretettel várjuk a nevezéseket!