Rügyeznek a fák, csicseregnek a madarak ez nem jelent mást, mint, hogy itt a tavasz! Ha tavasz akkor pedig Etyeki Piknik! Ami idén is biztosan várható: finom borok, zeneszó, virágillat, ínycsiklandó falatok, kézműves termékek és a környék legjobb pincészeteinek színe-java. Hamisítatlan Etyek-életérzés két napon keresztül, április 13-14-én.
Az áprilisi Etyeki Piknik a tavasznak állít méltó ünnepélyt, amelyhez a helyi pincék kinyitják ajtajukat és finomabbnál finomabb italokkal, minden korosztálynak szóló programokkal és persze ínycsiklandó ételekkel várják az idelátogató Piknikezőket.
Változatos kóstolócsomagok, pezsgő- és borkóstolás, pincetúrák és házi finomságok. A magyar és olasz konyha színe-java. Különleges brandy-k és borpárlatok. Sajtkülönlegességek és hidegtálak. Csodálatos panoráma, falusi vendéglátás, délvidéki ízek és elképesztő sonkakülönlegességek. Gyümölcsborok, kézműves sörök. A sofőröknek pedig különféle alkoholmentes és alkoholmentesített italok.
A fantasztikus ételek és italok mellett pedig izgalmas zenei programokkal és hamisítatlan etyeki hangulattal várnak mindenkit.
Etyeki Piknik – fűben ülni szabad.
A szervezők a Tavaszi Etyeki Piknik programját már elérhetővé tették a Piknik weboldalán és Facebook eseményében , de alább is olvasható a két nap programja:
PROGRAM és KÍNÁLAT
Haraszthy Pincészet (Öreghegy):
A pincészet Matador éttermében mindkét nap 12:00 órától várjuk a vendégeket:
Három-, négy- és ötboros tavaszi kóstolócsomagokkal
Haraszthy pezsgő és Haraszthy borpárlat kóstolásával
Pincetúrákkal 15.00 órakor
Házi mangalica felvágottakkal, lepénykenyerekkel, és a Ház Tökéletes Sültkrumplijával
Közös napfürdőzéssel a medenceparton
Aubergine Pince:
A már hagyományos Piknik hangulat és kínálat – BBQ, grillételek, padlizsán, rengeteg napsütés és jókedv – mellett újdonsággal készülünk:
Az Aubergine Pince megnyitja a BISTROT, ahol olasz ételeket, helyben, házilag készített tészták:
Tagliatelle Aglio e Olio
Pappardelle ala Aubergine
Canestrini alla Bolognese
Gnocchi agli spinaci
Flank steak gnocchival
Arrabiata Branzino
A BISTRO-ba helyszín foglalás szükséges a +36203526632 vagy info@auberginepince.hu e-mail címen.
Kóstolható lesz első palackozott borunk a Pinot Grigio 2023, amelyet frissesség, lágy savak és sok BARÁTSÁG jellemez.
Gombai Pezsgőpince:
A Gombai Pezsgőpincénél idén:
a pezsgő mellett a brandy lesz a középpontban
különféle sajttálakat és hidegtálakat kóstolhatunk
Vértes Birtok:
„Egy korty Etyek”
ZOÁD Wine:
Ints búcsút a hűvös időnek és a rossz kedvnek, tarts velünk Etyeken a tavaszköszöntő eseményünkön!
Csodálatos panorámával
Illatos virágokkal
Finom borokkal, pezsgőkkel
Vár mindenkit a ZOÁD Pince
Milán Pince – Zalán Faház:
Falusi vendéglátás családias környezetben:
Házias ételek
Búboskemence
Igazi vidéki hangulattal
Várja a kedves érdeklődőket a Milán Pince!
Erdélyi Ízek Udvara
Egy falat Erdély az etyeki dombok között
Autentikus erdélyi ízekkel, vendégszeretettel és hangulattal
Szigorúan medve nélkül!
Újhegyi Kerekes Pince
„Mi egy olyan pince vagyunk, ahol, ha megkóstolsz valamit, az lesz az első gondolatod, hogy kérek még!”
Kenyérlángos
Sajt
Zsíros kenyér
Árpás Laci – Sonkamester
Legfinomabb sonkakülönlegességekkel
Hamisítatlan délvidéki ízekkel
Várja kedves vendégeit.
Halmi Pince
Helyben termelt gyümölcseinkből, növényeinkből készített kistermelői termékeinkkel várjuk a pincénkbe látogatókat:
Folyóborok, fröccsök, borkoktélok
Pálinkák
Gyümölcs és aromás virágokból, növényekből készült szörpök
Kézműves ecetek.
Sápi Gyümölcsbor
Az üvegbe zárt gyümölcsvarázs.
Kürtőskaláccsal
Lángossal
Jól ismert gyümölcsborokkal, borkásával és „pálinkásával”
Total Drinks
Éled a napfényt? Koccintsunk együtt az Etyeki Pikniken a Total Drinks standjánál! Ahhoz, hogy extrán jól érezd magad, sok mindennel készülünk – hozzuk:
Legjobb borainkat
Kézműves söreinket
Proseccokat
Alkoholmentes italainkat
És minden mást, mi szem-szájnak ingere – indítsuk együtt a tavaszt!
Az izgalmas ételeket pedig nem más, mint a Manga Cowboy! szolgáltatja. Várunk titeket!
RezeDa Terasz
A mesés ételek mellett a zenei ínyenceket is szeretnénk „jóllakatni”.
Szombaton:
@Szepesvariszabolcs afternoon setjét hallhatjátok (downtempo, deep, melodic, organic, progressive és afro house).
15:00 órától pedig egy fiatal rockformáció, a MIDNIGHT MILLERS koncertezik.
Vasárnap:
Jacsó Rozi érkezik szebbnél szebb dallamokkal.
Ínycsiklandó menüsorunk mindkét nap:
Vargányakrémleves pirítóssal
Kapros citromos vaddisznóragu-leves
Tatárbeefsteak
Házi padlizsánkrém pirítóssal, kerti zöldségekkel
Marhahúsos tortilla tekercs, cheddar sajtos steakburgonyával
Vöröspesztós csirkefalatok tagliatellével
Harcsapaprikás juhtúrós galuskával
Vörösboros, narancsos szarvasragu burgonyakrokettel
Sült kacsacomb, fokhagymás burgonyapürével, párolt káposztával
Pankómorzsás sertéskaraj majonézes káposztasalátával, steakburgonyával
Kókusztejes zöldségragu parajos bulgurral
Házi málnás sajttorta
Tátrai Pince
Kóstoló és vásár a pincészet termékeiből
Orosz Gyula Családi Pincészete:
Kóstoló és vásár a pincészet termékeiből.
Különleges vendég: BudaPrés Cider
Lajvér Pince
Kóstoló és vásár a pincészet termékeiből
EtyekVintage – Julienne
Etyeki zamatos borok
Páratlan panoráma
Kézműves hamburger, hot-dog
Grill ételek, saláták
Sült oldalas, csülök
Vega ételek
Nagymami rétese
Stelázsi – Kultúrspricc
Epres Piknik:
Mi már izgatottan készülünk a felejthetetlen Tavaszi Piknik élményére a Stelázsi Birtok – Kultúrspricc varázslatos környezetében, amely idén az eper jegyében zajlik.
Az eper a tavaszi időszak ikonikus gyümölcse, amely frissességével és édességével ünnepli a természet megújulását.
Csatlakozzatok hozzánk a Kiss Sándor séf által vezetett gasztronómiai utazásra, ahol az eper lesz a főszereplő a különleges ételekben.
Sült karfiolkrémleves medvehagymás pestóval
Csirkerolád epermártással, burgonyarösztivel
Tépett szarvas ciabattában, áfonyával, lilahagyma chutneyval – a Stelázsi egyik slágere
Szarvas hamburger
Epres panna cotta desszert, Stelázsi eperlekvárral
Epres Beefeater, friss eperdarabokkal és egyéb italok, helyi borok, rozék, vörösek.
Debreczeni Pincészet és Ferenczi Szőlőbirtok
Igazi tulipán ünneppel várunk titeket hozzánk, a Debreczeni Pincéhez!
Szombaton 10:00 – 20:00 között
Vasárnap 10:00 – 18:00 között
Harmonikazene mindkét nap 12:00 – 17:00 között
Gyertek a tulipánok és virágzó almafák közé piknikezni, és kóstoljátok meg családi borászatunk etyeki és szekszárdi borait.
Frissensültekkel és ínycsiklandó falatok
Tulipános fotópont
A kertben a Csakis Kávé tuktukjával is találkozhattok, ahol szuperfinom, 100%-ig magyar tulajdonban lévő costa ricai kávéval várnak titeket.
A hamisítatlan piknikhangulathoz érdemes pokrócot hozni, hogy a fűben heverészve élvezzétek a napsütést és a finom borokat.
Várunk titeket sok szeretettel!
Böllér Boutique
Spring burger (briós buci, medvehagymás majonéz, marhahúspogácsa, saláta, cheddarsajt, mentás zöldborsókrém)
Marha gulyásleves
Pulled pork wrap (pulled pork, friss saláta mix, uborka, wasabis majonéz)
Zsíros deszka de lux (hízott máj darabokkal, pácolt lilahagymával, sült fokhagyma chips)
Rókusfalvy Birtok
Két teljes napon át várunk Benneteket, fantasztikus hangulattal, páratlan zenei kínálattal, pukkanó Rókusfalvy pezsgővel, valamint friss, tavaszias ételekkel a Fogadó prezentálásában, a tőlünk jól megszokott módon.
Szombat:
10.00 – Nyílik a Birtok pinceajtaja
11.00 – Tavaszi finomságokat tálal a Rókusfalvy Fogadó séfje
12.00 – DJ a szőlőben: DJ Baka Szabi
14.00 – Pincetúra pohárral a kézben-
15:00 – Myra Monoka
16.00 – DJ a szőlőben: Budai House Clique presents: Hoffmann b2b Colbora
19.00 – DJ a szőlőben: Shangri-La presents: SVI/\TKO b2b MANDIN
22.00 – Várható záróra
Vasárnap:
10.00 – Nyílik a Birtok pinceajtaja
10.00 – Birtokmatiné vetítés
11.00 – Tavaszi finomságokat tálal a Rókusfalvy Fogadó séfje
13.00 – Élőzenei koncert a szőlőben: Tomi Smith w/ Závodi Attila
14.00 – Pincetúra pohárral a kézben-
19.00 – Várható záróra
Optimus Winery
A fedett teraszon:
Csodálatos kilátással
Kézműves borokkal
Pezsgőkkel
Pétnattal
Különleges borkoktélokkal
Várja a borrajongókat.
A sofőröket és az alkoholmentes italok kedvelőit frissen őrölt Lavazza kávéval és házi musttal, a gyerekeket pedig – többek között – homokozóval és hintákkal.
Hegedűs Sajtműhely
12:00 órától kapható 2 személyes SajtVarázs tál (Sült szijjács, héjában sült burgonya, kukorica chips, baugette, répa hasábok)
és Orda gombóc baracklekvárral
13:00 és 15:00 órakor Tárlatvezetés – Sajtkóstolóval
Regisztráció a tárlatvezetéshez: https://hegedussajtmuhely.hu/piknik/