Bordói November Nagykóstoló Budapesten

Mintegy hatvan pincészet több mint százötven bora várja a Corinthia Hotel Budapest nagytermében szombaton a bordeaux-i szőlőfajták borainak kedvelőit a Winelovers Bordói November Nagykóstolóján.

Magyarországon mind a borászok, mind pedig a fogyasztók bolondulnak a cabernet sauvignon, a cabernet franc és a merlot fajtákból készülő fajtaborokért és házasításokért – emlékeztetnek a szervezők.

Mint kiemelik, a stílus meghatározó hazai borvidéke Villány, ahonnan idén többek között a Bodor Borászat (a Winelovers Wine Awardson 2023-ban a legjobb cabernet sauvignon és legjobb vörösbor díj nyertese), Günzer Tamás Pincészete (legjobb merlot 2023), a Jammertal Borbirtok (az év pincészete 2023), a Malatinszky Kúria vagy a Maul Zsolt Prémium Winery is ott lesz a rendezvényen.

A másik kiemelkedő területről, a Szekszárdi borvidékről sokakkal együtt olyan ismert nevek jelennek meg, mint a Bodri Pincészet, a Lajvér Pincészet, a Szeleshát Borászat és a Tüske Pince. Emellett az Egri borvidékről (mások mellett Attila Pince, Thummerer Pincészet, Varsányi Pincészet), további magyarországi borvidékekről (például Pannonhalmi Főapátság, Koch Csaba, Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet), sőt a kaliforniai Napa-völgyből is kóstolhatók vörösborok.

A vendégek a kiállítótérben kínált tételeken mellett a csúcsbor teremben – külön térítés ellenében – ismerkedhetnek meg a hazai kínálat csúcsán lévő és külföldi borokkal.

A sétálókóstoló mellé a szervezők egyéb programokat is kínálnak: a Borkollégium ingyenes előadásain borászok és borszakértők adnak borkóstolóval egybekötött betekintést egy-egy témába, sor kerül továbbá egy – kiegészítő jeggyel látogatható – Gere Kopár vertikális kóstolóra is.

(Forrás: MTI, fotó: Winelovers)