Információs kiadvány és táblák segíti a Tokajbusszal utazókat Tokaj-Hegyalján

Tokaj, 2023. július 18. Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, fideszes országgyûlési képviselõ és Posta György polgármester a Tokajbusszal utazókat segítõ térképes információs kiadvány és népszerûsítõ táblák átadásán Tokajban 2023. július 18-án. MTI/Vajda János

Térképes információs kiadvánnyal és népszerűsítő táblákkal segítik a menetrend szerint közlekedő Tokajbusz járatain utazókat Tokaj-Hegyalján, a kiadványt és a táblákat egy protokolláris eseményen vették át a térség településvezetői Tokajban.

Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője az átadón emlékeztetett, tavaly pilot jelleggel kezdődött el a Volánbusz által üzemeltetett Tokajbusz-projekt, amely a vonatjáratokhoz csatlakozva egy turisztikai útvonalra fűzi fel a tokaji térség látnivalóit.

A kedvezményes napijeggyel és háromnapos jeggyel igénybe vehető közlekedési konstrukció kétórás ütemben a szerencsi és a tokaji vasútállomást köti össze, érintve Bodrogkeresztúrt, Mádot, Tállyát, Rátkát és Ondot, illetve külön közlekedik Tokaj és Tarcal között – ismertette az államtitkár.

Hozzátette, az idei buszjáratokon Tokajbusz-térkép is elérhető az utazóközönség számára, amelyen a menetrend mellett különböző élménypontokról és látnivalókról informálódhatnak az utazók. A hétezer példányban készült kiadványon túl a járat útvonalán a buszmegállókban elhelyezett huszonhét információs, valamint száz, úgynevezett irányjelző tábla könnyíti a tájékozódást.

„Az a célunk, hogy Tokaj-Hegyalja Budapest és a Balaton után a harmadik leglátogatottabb turisztikai térség legyen Magyarországon” – fogalmazott Koncz Zsófia. Megjegyezte, az elmúlt időszakban nagyarányú turisztikai szálláshely-fejlesztés történt Tokaj környékén, de komoly infrastrukturális beruházások egyaránt megvalósultak.

Kameniczky Ákos, a Volánbusz forgalmi és kereskedelmi főigazgatója az eseményen elmondta, a buszjáratokat a vasúti közlekedéshez igazították, csatlakozást adnak az InterCity járatokhoz Szerencsen és Tokajban.

A járaton egy fiatal, másfél éves autóbusz közlekedik, valamint a tarifarendszert is úgy alakították ki, hogy vonzó legyen a turisták számára – tette hozzá a főigazgató.

A Tokajbusz járatai pénteki, szombati és vasárnapi napokon, egészen október végéig közlekednek Tokaj térségében.

(Forrás: MTI, fotó: Vajda János)