Elhunyt Butella László

58 éves korában elhunyt Butella László, a Sárospataki Hegyközség elnöke. A nagy tudással és elismertséggel rendelkező szakember 1975-től Tokaj-Hegyaljáért dolgozott.

Butella László 1957 augusztusában született Sátoraljaújhelyben, az általános iskolát és a középiskolát is e városban végezte el. A Mezőgazdasági Szakközépiskolában érettségizett 1975-ben. Érettségi után azonnal a Tokaj-hegyaljai Állami Gazdasági Borkombinátnál kezdett dolgozni munkacsoport vezetőként. Egy év múlva brigád-, majd telepvezető lett az 1-es kerületben, a Megyer területen. Itt 15 évig végezte munkáját. 1993-tól 2007-ig a francia tulajdonú Pajzos-Megyer Rt. szőlésze volt. Ezen időszak alatt a munka mellett szerzett mérnöki diplomát. 2007-2009 között a Tokaj-Oremus Kft. szőlészeti vezetője, majd 2009-től a Négy-Topas Kft. ügyvezetőjeként dolgozott.

2005 decemberétől nagy szakmai odaadással és becsülettel látta el a Sárospataki Hegyközség elnöki tisztét. Kiemelt feladatának tartotta a szőlész-borász társadalom utánpótlását, az ifjúság nevelését. Munkásságára a szakmai alázat és a precizitás volt a jellemző.

A termelőkön túl, számos nagyobb cég fordult hozzá folyamatosan szakmai segítségért. Növényvédelmi szaktudását, emberségét, Butella Lászlót egész Tokaj-Hegyalja elismerte.

(Forrás: sarospatak.hu)