Újra elérhető a Tokaji Borongoló napijegy és ismét jár a Tokajbusz

Tokaj, 2022. augusztus 2. Koncz Zsófia, a Technológiai és Ipari Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyûlési képviselõje a Tokajbuszról és a Tokaji Borongoló jegyrõl tartott sajtótájékoztatón Tokajban 2022. augusztus 2-án. Új, a vonatokhoz csatlakozó autóbuszjáratokat, Tokajbuszokat indít a Volánbusz Tokaj térségében augusztus 5-tõl, a világörökség részét képezõ tokaji borvidék autóbuszos kiszolgálásának turisztikai célú fejlesztéséhez csatlakozott a MÁV-START is. MTI/Vajda János

Ismét elérhető a MÁV-START és a Volánbusz közös jegyterméke, a Tokaji Borongoló napijegy.

A MÁV-Volán-csoport a borvidékre utazóknak nyújt kedvezményes lehetőséget az egy, illetve három napra megváltható, a tokaji borvidék térségének helyközi buszaira és vonataira érvényes jeggyel.

A Volánbusz Tokajbusz néven a vonatokhoz csatlakozó autóbuszjáratokat közlekedtet Tokaj térségében a nyári-őszi hétvégéken.

A jegyek a Tokaj, Tarcal, Mezőzombor, Szerencs, Mád, Tállya, Rátka, Bodrogkeresztúr, Bodrogkisfalud, Szegi, Szegilong, Erdőbénye településeket magába foglaló zónán belül a vonatokon és az autóbuszokon egyaránt felhasználhatók utazásra.

A változatlan áron kapható jegyek október 29-ig érhetők el, az egynapos jegy 590 forintért, a háromnapos jegy 1190 forintért vásárolható meg az adott viszonylatban közlekedő autóbuszok fedélzetén, a térségben elhelyezkedő MÁV-START és Volánbusz pénztárakban, illetve a MÁV-START jegyértékesítési rendszerében. A jegyek vonaton csak másodosztályon érvényesek.

A Volánbusz úgy alakította ki a nyári időszámítás alatt kétóránként közlekedő Tokajbusz-járatok útvonalát, hogy azok érintsék a térségben elhelyezkedő fontosabb turisztikai látványosságokat, illetve Tokaj és Szerencs vasútállomásokon átszállást biztosítsanak a személy- és InterCity vonatokra Miskolc-Budapest, valamint Nyíregyháza irányába és irányából egyaránt.

Az autóbuszok a Tokaj-Bodrogkeresztúr-Mád-Tállya-Rátka-Szerencs, a Szerencs-Rátka-Tállya-Mád-Bodrogkeresztúr-Tokaj-Tarcal és a Tarcal-Tokaj útvonalon közlekednek a péntek esti, valamint a szombat és vasárnap késő délelőttől késő estig terjedő időszakban.

A Tokajbusz-járatokon matricák hirdetik Tokaj városának 950 éves jubileumát.

(Forrás: MTI, fotó: Vajda János)