A Feind Pincészet is az Ősszel is Balatonon

A Balaton ősszel is kiváló választás, főleg hogyha boros berkekről, boros rendezvényekről beszélünk. A Feind Pincészet a megújult borászatával, pezsgőüzemével és vörösboros érlelőjével, valamint egy teljesen új gasztronómiai résszel várja a kedves érdeklődőket.

Fáró Ádámmal beszélgettünk az Ősszel is Balaton rendezvényünk keretében. November ötödikén a Feind Pincészet borait is megkóstolhatják a sétáló borkostolón, és termelőivel is beszélgethetnek.

Milyen rendezvényeitek lesznek még ősszel?

Rengeteg programmal készülünk az őszi időre is, két hét múlva lesz a Murci Fesztivál, amit balatonfüredi, csopaki borászokkal összefogásban hoztunk létre. Egy tematikus családi napot szeretnék erre felépíteni, ahol a családok vezetett tematikus túrákkal meg tudják nézni az újonnan épült pincészetet, valamint elkalauzolnánk a vendégeinket a megújult Feind Pincészet teraszán, kiváló borokkal és ételekkel kísérve.

Próbálkoztok új szőlőfajtákkal?

Rezisztens fajtákkal próbálkozunk most. Balatonfőkajáron van a főhadiszállásunk és az Öreghegyen. Az Öreghegy másik oldalának a klimatikus tényezői kicsit hűvösek, már-már hajaznak a Rajna menti klímára. Így már telepítettünk elég tetemes mennyiségben, és ezzel a fajtával szeretnénk majd a következőkben foglalkozni.

A program a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával jött létre.