Makovej Giraldo Sebastian nyerte az Év Sommelierje 2022 versenyt

Makovej Giraldo Sebastian, a budapesti Felix Kitchen&Bar sommelier-je nyerte el az Év Sommelierje 2022 címet és a lehetőséget, hogy október 27-én, a nemzetközi Balkan Sommelier Challenge versenyen képviselhesse Magyarországot.

A Magyar Sommelier Club szervezésében hétfőn Budapesten megrendezett egész napos megmérettetés angol nyelven folyt. A délelőtti írásbeli feladat után négyen jutottak tovább a középdöntőbe: Budai Norbert (Summer Lodge, Evenshot, Nagy-Britannia), Kincses Dávid (Tom George Osteria, Budapest), Makovej Giraldo Sebastian (Felix Kitchen&Bar, Budapest) és Pfeifer Balázs (Werzers Hotel Resort Pörtschach, Észak- és Dél-Tirol).

A tizenegy fős zsűri több órán át tesztelte a versenyzőket, értékelte a feladatlapokat és beszélte át a gyakorlatban nyújtott teljesítményeket. Volt vaktérkép, váratlan szituációs gyakorlatok, éttermi körülmények és villámkérdések is.

A döntőben két, kiváló angol nyelvi készségű sommelier mérte össze tudását. A Dél-Angliában élő Budai Norbert egy véletlen folytán került a versenyzők közé, éppen szabadságát töltötte Magyarországon. A kolumbiai születésű Makovej Giraldo Sebastian pedig tudatos és kemény felkészülést követően érkezett a versenyre, amelyet végül meg is nyert – áll a közleményben.

(Forrás: MTI)