Sommelier a benzinkúton

omv

Az OMV borkínálatát mostantól Szik Mátyás borszakértő válogatja

Egy palack igazán jó bort vinnénk vendégségbe, vagy tennénk a vacsora mellé az asztalra, de nem tudjuk, melyiket válasszuk? Vége a tanácstalan válogatásnak! Már a töltőállomásokon is vásárolhatunk borkülönlegességeket – a választásban pedig egy profi szakértő véleményére bízhatjuk magunkat.  Májustól az OMV kiszélesíti borkínálatát, így gourmet termékei mellett most már egy gondosan szelektált válogatás is várja a betérőket a nap 24 órájában. Szik Mátyás háromszoros magyar bajnok sommelier neve a garancia arra, hogy a felfrissült borkínálat ne okozzon csalódást senkinek. A 100 rendkívüli bor között a nívós hazai márkákon túl, megtalálhatjuk a kisebb pincészetek, illetve külföldi borászatok különlegességeit.

Légli Géza, Pátzay Borbirtok, Sárga Borház – olyan nevek, melyek a borkedvelőknek ismerősen csenghetnek, de az átlagos fogyasztók ritkán találkoznak velük. A felsorolásból jól látszik, hogy az OMV komoly hangsúlyt fektet az olyan borászatok termékeinek bemutatására, melyek igazán új élményeket tartogatnak az igényes borfogyasztók számára. A kínálatban a kevésbé ismert termelők borai is teret kapnak: a nagy borászatok mellett több olyan név is megjelenik a választékban, amelyek a hazai vásárlók között kevésbé ismertek, ám kiemelkedő gasztronómiai élményt nyújtanak.

A portfóliót Szik Mátyás háromszoros magyar bajnok sommelier segítségével állították össze, akivel a cégcsoport május elejétől működik együtt. A legújabb szortimentbe a neves magyar márkák mellé bekerült néhány külföldi specialitás is, argentin, új-zélandi és portugál pincészetekből.

„A Mátyással való együttműködésünk elsődleges szerepe, hogy a vásárlóink számára olyan borválasztékot biztosítsunk, mely részben eltér a szupermarketek megszokott kínálatától, de mégis biztonságos választást ígér egy szakértő ajánlásával. A töltőállomásokon megtalálható tételek a nap 24 órájában elérhetőek, így ha valaki este munka után egy tartalmas beszélgetésre vágyik a barátaival vagy családtagjaival, nálunk biztosan megtalálja az alkalomhoz vagy az étkezéshez illő bort – keressenek akár külföldi vagy hazai különlegességeket” – mondta Kováts Botond, az OMV marketing menedzsere.

A töltőállomásokon jelenleg 106 bortétel érhető el, amelyek folyamatosan frissülnek a fogyasztói preferenciák és érdeklődés alapján. A kínálat széleskörű bemutatását „A hónap bora” kezdeményezés is segíti, melynek keretében Szik Mátyás választja ki a kivételes termékeket. A szortiment változatosságát az is mutatja, hogy az OMV legelső, májusi bora a hazai Kislaki pincészet Vitéz nevű Cabernet Sauvignonja volt, míg júniusban az új-zélandi Yealands Sauvignon Blanc lesz a hónap tétele.

„A hónap bora kiválasztásával az a célunk, hogy a borkedvelők kilépjenek a komfortzónájukból, és a megszokott kedvenceik mellett merjenek kipróbálni más, hazai és külföldi különlegességeket is. A válogatásban különböző területekről ismerhetnek meg kiváló, minőségi ízeket: a Vitéznek a piros bogyós gyümölcsössége és friss, de határozott karaktere adja az egyediségét, az új-zélandi Sauvignon Blanc-t a friss, bodzás illata és üdítő savérzete teszi feledhetetlenné. Számomra a legfontosabb kihívás, hogy átadjam a minőségi italkultúra szeretetét és elmondjam, hogy a jó minőségű hazai és nemzetközi borok fogyasztása nem luxus hóbort. Ennek legékesebb példája, hogy gondos válogatás eredményeképpen beszerezhetőek akár a töltőállomásokon is” – emelte ki Szik Mátyás sommelier.

A borválaszték bővülése mellett az OMV gourmet kínálata is megújult. Május közepétől már Palágyi Eszter desszertjei is elérhetőek a töltőállomásokon. Az újraálmodott két klasszikus a hazai ízek jegyében született. Az Eszter-házi sütemény alapja egy diós linzermorzsa, amelyet vanília és mogyorókrém, grillázs, valamint csokoládés pattogós cukorka egészít ki. A házi almás pite linzermorzsáját pedig a vaníliakrém, az almaragu és házi baracklekvár teszi teljessé.

A széleskörű borválaszték és Palágyi Eszter pohárdesszertjei országszerte szinte minden, az OMV-hez tartozó VIVA kávézóban megtalálhatóak.

(Forrás, kép: OMV Hungária)