Sikeresen zárult a Budajenői Szüret és Borünnep

A hideg idő ellenére idén is nagyon barátságos hangulatban telt a Budajenői Szüret és Borünnep. Szeptember 16-17- én helyi és határon túli pincészetek borait kóstolhatták meg a vendégek.

A rendezvényt szüreti felvonulás, valamint felnőtteknek és gyermekeknek szóló programok kísérték. Tekintsék meg az eseményről készült digiporámát.

11 órától a helyi pincesoron számos borvidék borászai jelentek meg – köztük: Geönczeöl Pince (Garammente – Felvidék), Gervai János Pincészete (Budajenő), Grál Borpince (Gyönk),  Kiskaba Családi Borbirtok (Neszmély), Molla Borlak (Neszmély), Nyakas Pince (Etyek-Buda), Polgár Pincészet (Villány), Pregitzer Birtok (Budajenő, Telki), Reisner Pince (Budajenő, Etyek-Buda).

A borünnepen a magyar borpaletta egy jelentős szegmensével találkozhattak az érdeklődők. A könnyű, üde reduktív bortól az érleltebbeken keresztül a nagy vörösborokig mindent megtalálhattak a vendégek. Aki a neszmélyi kiállítók fehér cuvéejét kóstolta, az megismerhette egy régi magyar fajta, a Bálint, és a Juhfark házasítását. A felvidéki trendet igazolja, hogy garamkövesdi kiállítónk- Geönczeöl Attila-  natúrbort is hozott  az érdeklődőknek. Igazi különlegességet kóstolhattunk, amely a grúz borok világát idézte meg!

Másik érdekes tétel a Grál Borpince Zazi nevű bora volt, amely a beaujolais nouveau szénsav-macerációs technológiájával készült, tehát a bogyó belsejében indult meg az erjedés zúzás nélkül, ezáltal nagyon gyümölcsös marad a bor. A Grál Borpince egyébként egyre több borát érleli amforában.

A borokhoz finom sajtokat lehetett fogyasztani. Amennyiben valaki megéhezett, a pincesoron Bartos Gyárfás ételeit fogyaszthatta, köztük az ízletes birkapaprikást.

17 órától élőzene szólt a nagyszínpadon, közte Hevesi Tamás és zenekara, majd utcabál a Retroleum zenekar zenekarral.

A rendezvény szakmai partnere: