Maximális hatékonyság, minimális környezeti hatás – A Della Toffola Csoport ereje (X)

Ma már valamennyi kontinensen jelen van a Della Toffola, mely családi vállalkozásként az 1960-as években indult, az olasz Treviso tartományban. Három generáció eredményes munkája révén a csoporttá nőtt cég napjainkban tizenegy olaszországi gyártóüzemmel, a világon nyolc értékesítési irodával büszkélkedhet, alkalmazottjainak száma megközelíti az ezret.

Egyedi technológiával előállított gépei révén a Della Toffola neve összefonódott a borok és az üdítőitalok készítésével, az e termékek gyártásához és csomagolásához szükséges, kiváló minőségű berendezések fejlesztésével és gyártásával. A hagyományokra alapozva, a múltban felhalmozott tapasztalatokat felhasználva és továbbfejlesztve, az elmúlt évtizedekben a cégcsoport tovább tudta bővíteni tevékenységét francia, spanyol, argentin, chilei és amerikai leányvállalatok alapításával, csúcstechnológiájú gyártóüzemek létesítésével.

Innováció

A vállalkozás mára a kutatás, a termékfejlesztés, az innováció nagykövetévé vált, szerte a világon. Ikonikus termékei közé tartoznak például a legmodernebb szűrési eljáráshoz szükséges kerámiamembránok. E kiváló nyomás- és hőtűrési jellemzőkkel rendelkező membránok páratlanul hatékonnyá teszik a szűrést, és egyben szavatolják a kitűnő termékminőséget. A borkészítés mellett ideálisan alkalmazhatók sörök, almaborok, alkoholmentes italok, sőt gyógyszeripari termékek előállításához is.

A Della Toffola Csoport technológiai szempontból kiemelkedő, fejlett szenzorokkal ellátott berendezéseket gyárt, amelyek a kifinomult algoritmusok segítségével összegyűjtött adatok elemzésével irányítják a folyamatokat.

A csoport emellett olyan integráló, komplett rendszereket fejleszt és alkalmaz, amelyek egyetlen interfész segítségével vezérelhetők, gépsorai távolról is működtethetők. A 4.0 technológiának köszönhetően lehetőség van a termelés programozására, nyomon követésére, statisztikai elemzésére is. Az integrálhatóság érdekében a meglévő gyártósorokhoz minden rendszer felszerelhető érzékelőkkel vagy interfésszel.

A cég úttörő jelentőségű, az öntanuló gépi algoritmusokra irányuló kutatást is folytat, melynek eredményei részben már megtalálhatók a működő rendszerekben is. A csoport a világon az egyetlen, amely képes saját gyártásban teljes körű megoldást kínálni. Ebben az összes technológiai know-how egyetlen egységben (DT Group) egyesül, ami az ügyfél számára is hatalmas előnyt jelent a kommunikáció egyszerűsége és a teljes projektmenedzsment hatékonysága szempontjából.

Fenntarthatóság

Napjainkban egy vállalkozás értékét az is meghatározza, képes-e környezetkímélő megoldásokat kidolgozni és alkalmazni. Maximális hatékonyság, minimális környezeti hatás – e két alapelv a Della Toffolát olyan megoldásokra ösztönözte, amelyek napjainkra viszonyítási alappá váltak az ágazaton belül.

A vállalat által gyártott berendezéseket a víz, a hő, az energia optimális visszanyerhetőségét szem előtt tartva tervezik meg. A fejlett technológia révén kevesebb géppel is meg lehet felelni a szigorú minőségi szabványoknak. Az automatizált, megújított gyártási folyamat kiemelkedő termelékenységet, nagyobb biztonságot, és egyben fokozottan hatékony környezetvédelmet szavatol.

Vagyis a cégcsoport olyan fejlett technológiákat alkalmazó termékeket kínál az egész világon, amelyek egyben a fenntarthatóságot is szolgálják. Ezek egyike például a tangenciális szűrő, melynek köszönhetően a tisztításhoz nincs szükség különleges vegyszerekre, csökkenthető a vízfogyasztás, és ki lehet iktatni az emberi egészségre és a környezetre egyaránt káros kovaföldet. A csoport palackozási megoldásai sokoldalúan alkalmazhatók, így könnyen lehet átállni PET-palackról üvegpalackra, mely jobban kíméli a környezetet. A címkézés pedig minimális ragasztófelhasználással jár. Az Ampelos rendszer folyamatos automatikus és intelligens préselési megoldásai radikálisan csökkentik a préselési időt, a víz- és áramfogyasztást, miközben ezzel egy időben növelik a minőségi kitermelést, a gyártási rugalmasságot, mérsékelve a költségeket.

A Della Toffola megtervezi az elavult ipari gépek ártalmatlanítását, kiváltását a legmodernebb berendezésekre. Ezek pedig, újrahasznosíthatóságuk révén, a jövőben tovább mérséklik a keletkező hulladékmennyiséget. (X)

A termékekkel kapcsolatos kérdésekkel, megrendeléssel kapcsolatban szíves rendelkezésére áll: Szendei Gergő (www.szendei.hu)