Borok a békéért

A #viniperlapace akció keretében három toszkán apelláció – Brunello di Montalcino, Chianti Classico és Bolgheri és Bolgheri Sassicaia – fogott össze a Vinitalyval az ukrán menekültek megsegítése céljából.

2022. április 11-én délután 4 órakor a résztvevő konzorciumok által felajánlott több mint 30 lenyűgöző tételt – díjnyertes és vintage borokat – árvereznek el a Vinitaly keretében, a Sotheby’s aukciósház technikai támogatásával. A bevételt a Caritas Diocesana of Siena-Colle di Val D’Elsa-Montalcino szervezet osztja majd el a rászorulók között.

„Az olasz borvilág három kiváló márkájától érkezik a könyörületnek és a szolidaritásnak ez a hihetetlen jele a több mint egy hónapja dühöngő háború által mélyen megsebzett ukrán nép felé. A made in Italy három jelképe, amelyek együttesen azt a határtalan jótékonyságot képviselik, amelyet Ferenc pápa is hirdet” – mondta az esemény kapcsán don Ronato Rotellini, a Siena-Colle di Val D’Elsa-Montalcino-i érsekség főtitkára.

Az aukción személyesen, vagy online a Bidinside platformon (viniperlapace.bidinside.com) keresztül lehet részt venni. Az árverés lebonyolítását támogatja a FieraMente, az olasz borok nemzetközi népszerűsítésével és logisztikájával foglalkozó szervezet is.