A Neszmélyi borvidék titkai – kisfilmek a Hilltop borászat kulisszatitkaival

Az egyedi mikroklímájáról és történelmi hagyományairól híres Neszmélyi borvidék egyik legismertebb borászata, a Hilltop borászat alig három évtized alatt hazánk egyik legnagyobb borbirtokává nőtte ki magát. Hogy mi kellett ehhez? Az alapítók egy személyes hangvételű videósorozat keretében vezetik be a rajongókat a kulisszák mögé.

A Hilltop különlegesen friss, illatos tételeivel hódítja meg a borbarátokat és a kezdő borfogyasztókat egyaránt. Az a minőség, amely külföldön aratta első sikereit, majd új színt hozott a rendszerváltás után egyre izgalmasabbá váló hazai borpalettára. Az a szemléletmód, amely három évtizedes tapasztalatát és a hely szellemét ötvözve formál ízlést és teremt kultúrát.

A Neszmély adottságait híven tükröző 9 tagú borcsalád születésének műhelytitkairól és a Hilltop történetéről a nemzetközi elismerésekkel díjazott borászat alapítói, Keresztury Éva és Kamocsay Ákos mesélnek. A hatrészes videósorozat a legfontosabb értékek és minőségek mentén rajzolja meg a márka portréját. Szó esik a bátorságról, ami ahhoz kellett, hogy kicsiben kezdve, mégis nagyban gondolkodva meghonosítsák hazánkban a világszemléletet: a frissességet. Megtudhatjuk, hogy miként lehet megőrizni a Hilltop tételek különlegességét adó illatokat, vagyis, hogy lehet átmenteni a szőlő jellegét, sőt lelkét a palackba, majd pohárba.

Kiderül az is, hogy mindennek az esszenciáját az a tudatosság adja, amivel mindezt sikerül közelebb hozni a fogyasztókhoz, hiszen a közös nevező megtalálásához egy nyelvet kell beszélni. A Hilltop tehát nemcsak a borválasztásban kíván segíteni, de a borértővé válásban is. A borértő pedig kíváncsi, ezért mindig kicsit a részévé szeretne válni az alkotói folyamatnak. Annak a harmóniának, amit a természettel való együttműködés jelent, és annak a tapasztalatnak, amit a borász mondhat magáénak, aki azt is elárulja, hogy – túl az 50. szüreten – mitől érzi magát teljesnek és mit jelent számára a motiváció.

Íme, a „kóstolósor”:

1.videó: Bátorság

https://youtu.be/sA0ryrd3Edw

2.videó: Frissesség

https://youtu.be/YK8b1skPFVg

3.videó: Illatok

https://youtu.be/arH54EzRM-c

4.videó: Esszencia

https://youtu.be/-6S7Sd58vnI

5.videó: Harmónia

https://youtu.be/49O68UoADFM

6.videó: Tapasztalat

https://youtu.be/PIJFrE5ZP6Y