Legszebb szőlőbirtokok: megvan a 12 döntős!

Kedden este lezárult a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka 2018. évi kiírásának közönségszavazása. Szinte az utolsó percig nyílt volt a verseny mindhárom kategóriában.

 

A Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka idei kiírása is rengeteg borbarátot mozgatott meg. A szavazás utolsó hetében több mint 20.000 oldalletöltést mértünk. Bár mindhárom kategóriának megvoltak a stabil éllovasai, még az utolsó napon is bekerült egy váratlan befutó.

A verseny első fordulójában a következő birtokok kerültek a 4 legszebb közé (a kategórián belül betűrendben):

Kisbirtok kategória: Anonym Pince (Etyek), Basilicus Szőlőbirtok (Tarcal), Egly Szőlőbirtok és Borászat  (Sümeg), Szél Fiai Fogadó & Cellárium (Nyúl)

Középbirtok kategória: Borbély Családi Pincészet (Badacsonytomaj), Fáncsi Hegyi Pince (Kötcse), Tóth Ferenc Pincészete (Eger), Zsirai Pincészet (Mád)

Nagybirtok kategória: Egri Korona Borház (Demjén), Hilltop Neszmély Borászat (Neszmély), Szeleshát Szőlőbirtok (Bátaszék), Takler Pincészet (Decs)

 

A 12 döntős borvidékek szerinti csoportosításban:

Badacsonyi borvidék: Borbély Családi Pincészet (Badacsonytomaj)

Balaton-felvidéki borvidék: Egly Szőlőbirtok és Borászat (Sümeg)

Balatonboglári borvidék: Fáncsi Hegyi Pince (Kötcse)

Egri borvidék: Egri Korona Borház (Demjén), Tóth Ferenc Pincészete (Eger)

Etyek-Budai borvidék: Anonym Pince (Etyek)

Neszmélyi borvidék: Hilltop Neszmély Borászat (Neszmély)

Pannonhalmi borvidék: Szél Fiai Fogadó & Cellárium (Nyúl)

Szekszárdi borvidék: Szeleshát Szőlőbirtok (Bátaszék), Takler Pincészet (Decs)

Tokaji borvidék: Basilicus Szőlőbirtok (Tarcal), Zsirai Pincészet (Mád)

 

A következő hetekben a verseny zsűrije felkeresi a döntőbe jutott birtokokat, és a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka 100 pontos szempontrendszere alapján értékeli azokat. A birtoklátogatásokról a www.borespiac.hu oldalon folyamatosan tájékoztatjuk az olvasókat. A Bor és Piac októberi számában mind a 12 döntős birtokot részletesen bemutatjuk.