Dunavin Nyári Borünnep Garamkövesden

Dunavin Nyári Borünnepre várja a borszerető közönséget és a szakmát augusztus 6-án Garamkövesdre a SZKALA Borászok és Szőlészek Polgári Társulása, valamint a Szlovákiai Magyar Borászok Polgári Társulás.

 

A sétálókóstolón bemutatkoznak a Duna mindkét oldalán található borvidékek termelői, így a látogató betekintést nyer a Dél-Szlovákiai borvidék, a Neszmélyi, az Etyek-Budai, a Pannonhalmi és a Soproni borvidékek értékeibe 20-25 termelő tételei által.

A rendezvényen lehetőség nyílik a borászokkal való beszélgetésre, így aki a kóstolón kívül egyéb részletekre és érdekességekre is kíváncsi, érdemes regisztrálnia. A széleskörű kóstoló lehetőséget teremt a látogató számára, hogy megízlelje a Duna folyó mentén található különböző terroirok sajátosságait.

A sétáló borkóstoló délután 14:00-18:00 óra között tart a garamkövesdi (Kamenica nad Hronom) Kultúrházban. Az edukáció sem maradhat el a kóstoló mellett, tehát egy mesterkurzus keretében levetítik a projekt négy kisfilmjét is marketing- turizmus – értékesítés, borászati technológia, a borok érzékszervi és analitikai összehasonlítása és bioborok témában. A rendezvényre való belépés és a kóstoló ingyenes, ám regisztrációhoz és létszámkorláthoz kötött.

150 fő regisztrálhat a következő linken: http://www.garammenti.net/dunavin/nyari-borunnep/

Érdeklődés esetén ingyenes busztranszfert is biztosítanak a szervezők a Komárom – Garamkövesd vonalon a látogatók számára.

A „Duna-menti borászatok együttműködésének fejlesztése a szlovák-magyar határmenti régióban” című DUNAVIN (SKHU/WETA/1901/4.1/313) projekt az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország
Együttműködési Program Kisprojekt Alapjának keretében valósul meg az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak a rendezvényen.
www.garammenti.net