Idén ismét Murci Fesztivál Balatonfüreden

murci fesztival

2020. szeptember 26-án szombaton harmadik alkalommal rendezi meg az immár hagyományosnak számító szüreti mulatságot, a Murci Fesztivált a Balatonfüred-Csopaki Történelmi Borvidék három pincészete, a Gyukli Pince, a Söptei Pincészet és a Zelna Borászat. A három borvidéki pincészet összefogásával megvalósuló gasztro-kulturális esemény, mely a friss szüreti szőlőléről, a murciról kapta a nevét, idén négy helyszínen, délelőtt 10.00 órától este 20.00 óráig várja a látogatókat.

A 2020-as Murci Fesztivál a gyermekekkel érkező családok és a borszerető felnőttek számára egyaránt kínál tartalmas kikapcsolódást. Megkóstolható az érett szőlő, a borvidéken zajló szüret terméséből frissen préselt murci, zamatos ó- és újborok, valamint a vendéglátók, a Gyukli Pince, a Söptei Pincészet és a Zelna Borászat külön erre az alkalomra készített ételkülönlegességei. A gyermekeket traktorozás, légvár és csapatjátékok szórakoztatják, a kíváncsiak pedig megtudhatják, mit jelent a cefre csömörszölés. A fesztivál zenei programja ismert lemezlovasok műsora mellett a balatonfüredi születésű énekesnő, Tátrai Eszter és zenekarának koncertjét vonultatja fel.

Az idei eseményhez új helyszínként csatlakozott a közelmúltban zárult Balatonfüredi Borhetek közönségdíjas borát készítő és számos Bordeaux-i aranyérmes tétellel büszkélkedő csopaki Söptei Pincészet. A több, mint 150 éves bortermelői hagyományokkal rendelkező borászat ezévtől megnyitja kapuit a Murci Fesztivál látogatói előtt, hogy a résztvevők minél szélesebb merítésben ismerkedhessenek meg a Balatonfüred-Csopaki Történelmi Borvidék színes kínálatával.

A szervezők ezúton is felhívják a látogatók figyelmét a jelenlegi járványhelyzetben elvárt, felelős magatartás tanúsítására és az egymás közötti védőtávolság betartására.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/935225960295127/