Szeptember 3-án ismét Etyeken találkozik a pezsgővilág

A sikeres tavalyi indulás után, szeptember 3-án idén is megrendezik a Pezsgőkonferenciát. Újdonság, hogy a plenáris rész, tehát az előadások sora és a kerekasztal vitája után Pezsgőünnep néven egy rendkívül izgalmas kulináris élményben is része lehet a résztvevőknek.

2019-ben nagy sikerrel rendezte meg az első etyeki Pezsgőkonferenciát a dr. Prónay Bence és Rókusfalvy Pál alkotta társszervező páros, akik a Borkonferenciát már 8 éve jegyzik. Idén is valami hasonlóra készülnek. Az eredeti időponttól ugyan a válsághelyzet miatt el kellett térniük, így május helyett szeptember 3-át tűzték ki az esemény időpontjául.

A második Pezsgőkonferencia egy újdonsággal is szolgál, a szervezők ugyanis a konferenciát követően egy minifesztivál keretein belül Etyekre varázsolják Champagne és a hazai pezsgővilág remekeit. A kóstolók mellé az italokhoz komponált ízeket kínálnak sztárséfjeiknek köszönhetően, hogy hangulatos zene mellett élvezhessék a naplementét az etyeki szőlős környezetben. Ez a program a konferencia résztvevői számára ingyenesen elérhető és külön is lehet rá jegyet vásárolni.

Az etyeki Rókusfalvy Birtokon megrendezendő esemény tematikája már elérhető és a jelentkezés is elindult a pezsgokonferencia.hu oldalon.

Tematika

Előadói szekció
Megnyitó – Köszöntőbeszéd

Agrárminisztérium

Köszöntő

Rókusfalvy Pál, borász, a konferencia társszervezője

Pezsgőkészítés a Thummerer Pincénél

Lamport József főborász, Thummerer Pince

A buborékok élete Champagne-on túl

Márkus György pezsgőszakértő

Az Etyeki Kúria pezsgőkoncepciója

Mérész Sándor borász, Etyeki Kúria

Szabályozás

Garamvári Zsuzsa tulajdonos, Garamvári Szőlőbirtok

Tokaj, a világ borkultúrájának alappillére – A pezsgő

Demeter Zoltán borász, tulajdonos, Demeter Zoltán Pincészet – Tokaj

Egyeztetés alatt

David Bourdaire borász, Champagne Bourdaire-Gallois

Egyeztetés alatt

Jean-Marc Lallier-Deutz PR igazgató, Champagne Deutz

Egyeztetés alatt

Személyes nemzetközi tapasztalataim és a magyar pezsgő

Christian Forget borász, Champagne Paul Bara és Kreinbacher Birtok

Habzó és pezsgő márkaépítés – Esettanulmányok

Unger Zsolt marketingszakember, tulajdonos, Unger and Partners

Kerekasztal – Téma: „Emelkedő buborék – Habzó trendek a világban”

Felkért résztvevők:

Vancsik Ivett (Vince), Kemendy László (Kemendy Pezsgőműhely), Bárdos Sarolta (Tokaj Nobilis), Herczeg Zoltán (Dining Guide), Molnár Attila (Arany Kaviár)

Témavezető: Rókusfalvy Pál