Készülj Badacsonyra!

A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület nem engedi el tagjai kezét a válság idején sem: tag önkormányzataival és a szolgáltatókkal közösen a turizmus újraindulására készül.

Ezek a hétvégék nem a borkóstolókról és a virágzó mandulafák látványát élvező kirándulókról szólnak Badacsonyban sem. Ugyanakkor Badacsonyban is hangsúlyozzák: azért kérik most az előírások minél szigorúbb betartására az embereket – turistákat, törzsvendégeket és nyaralótulajdonosokat egyaránt -, hogy minél előbb a tőlük megszokott vendégszeretettel tudjanak mindenkit újra vendégül látni.

Tasner Mónika, a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület TDM munkaszervezet-vezetője kiemeli: lefontosabb üzenetük a vendégek és partnereik felé is az, hogy Badacsony már a forgalom újraindulására készül.

Nem csak a vendégek felé kommunikálnak rendszeresen, fenntartva érdeklődésüket és kedvet csinálva a térség iránt, hanem szolgáltatóikat is folyamatosan tájékoztatják, és tanácsokkal segítik a túlélést ebben az átmeneti időszakban.

Mint emlékezetes, az Utazás kiállítás idején, március legelején minden idők legsikeresebb Badacsony New York-ban rendezvényét tartották meg Budapesten, a borászok akkor több száz szakmabeli és laikus borkedvelő előtt mutatkozhattak be. Az eseményt színes Facebook-kampány készítette elő.

Most ismét a közösségi médiát hívták segítségül, és elindították a Készülj Badacsonyra! elnevezésű kampányt. Lényege, hogy bemutatják a tagokat, akik elmondhatják, hogyan alkalmazkodtak a jelenlegi helyzethez, és mivel készülnek a járvány utáni vendégfogadásra. A weboldalon is létrehoztak egy Koronavírus menüpontot, ahol részletes, aktuális információkkal segítik a tájékozódást. Megtalálhatók itt a friss rendeletek és a legfrissebb előírások is, illetve összeszedték, mely szolgáltatók csatlakoztak a Borozz Otthon bor házhozszállításos akcióhoz, és mely éttermek kínálnak ételeket elvitelre. A friss információkból hírlevél formájában is tájékoztatják az érintetteket.

Szintén fontos hír, hogy mindeközben javában zajlik a badacsonyi TOURINFORM-iroda felújítása. Az épület május végére teljesen megújul, így a járvány után a régi, megszokott helyen, ám megszépült környezetben várják majd az érdeklődőket.