2021-re halasztják a ProWein 2020 szakvásárt

Die ProWein in Düsseldorf ist die international führende Fachmesse für Weine und Spirituosen. Vom 18. bis 20. März 2018 präsentieren sich über 6.800 Aussteller aus 61 Nationen in zehn Messehallen. | ProWein in Düsseldorf is the world’s leading trade fair for wine and spirits, and is the largest industry platform for professionals from viticulture, production, trade and gastronomy. From 18 – 20 March more than 6,800 exhibitors from 61 Nations showcase their products in ten halls.

A koronavírus-fertőzések miatt elhalasztják a ProWein 2020 szakvásárt; a seregszemlét 2021. március 21., vasárnap és március 23., kedd között rendezik Düsseldorfban.

„Ezt a döntést a partnerszövetségeinkkel és az ágazat kulcsszereplőivel folytatott intenzív párbeszéd alapján hoztuk meg. Rendkívüli kihívást jelentett, hogy a borászati ágazatban csak egy nagyon szűk időszakban lehet egyáltalán szakvásárt rendezni – és ezt a koronavírus okozta bizonytalan helyzet még inkább leszűkítette” – mondta el Erhard Wienkamp, a Messe Düsseldorf GmbH ügyvezetője. „Ennek tükrében ez a döntés az egyetlen helyes következtetés – ami teljességgel megfelel a borászati és a szeszesital-ágazat igényeinek” – tette hozzá.

A DWI Német Borászati Intézet, a ProWein szakmai védnöke teljes mellszélességgel kiáll a döntés mellett. „Kifejezetten üdvözöljük, hogy a Messe Düsseldorf vásártársaságban megvolt a bátorság ehhez a lépéshez, ami teljesen megfelel a borászati ágazat igényeinek. A ProWein meglátásunk szerint az összes előny és hátrány mérlegelésével körültekintően, józanul és helyesen reagált” – mondta el Monika Reule, a DWI ügyvezetője.

A Messe Düsseldorf vásártársaság és a kiállítók között fennálló szerződések az áthelyezett időpontra is érvényben maradnak, és ugyanez igaz a már megvásárolt látogatói belépőkre is. A látogatók a felmerülő kérdéseiket a ticket@messe-duesseldorf.de elektronikus levélcímre küldhetik.

A „ProWein goes city“, a Destination Düsseldorf és a Messe Düsseldorf közös kezdeményezése szintén csatlakozik a vásáridőpont elhalasztásához, hogy az új időpontban is mágnesként vonzza a borkedvelőket és az utazás rajongóit az éttermekben, szállodákban és szakboltokban kínált változatos programmal.

A koronavírus-fertőzések és a Covid-19 megbetegedések miatt szintén elhalasztották a szingapúri ProWine 2020 szakvásárt – mégpedig a 2020. július 13-a és 16-a közötti időszakra, párhuzamosan az FHA-HoReCa szakvásárral. További felvilágosítás a https://singapore.prowineasia.com, illetve a www.fhahoreca.com honlapon.

A ProWein World vásárcsoport további tagjai Sao Pauloban 2020. október 20-22., Sanghajban 2020. november 10-12., Hongkongban 2021. május 18-21. között kerülnek megrendezésre.