Borkülönlegességekkel és mesterkurzusokkal készül az AMC a Proweinra

Die ProWein in DŸsseldorf ist die international fŸhrende Fachmesse fŸr Weine und Spirituosen und feiert in diesem Jahr ihr 25jŠhriges JubilŠum. Vom 17. bis 19. MŠrz 2019 prŠsentieren sich knapp 7.000 Aussteller aus 60 Nationen in zehn Messehallen. | ProWein in DŸsseldorf is the worldÕs leading trade fair for wine and spirits, and is the largest industry platform for professionals from viticulture, production, trade and gastronomy. From 17 Ð 19 March about 7,000 exhibitors from 60 Nations showcase their products in ten halls. This year ProWein celebrates its 25th anniversary.

Az Agrármarketing Centrum (AMC) is résztvevője a világ legrangosabb bor- és szeszesital szakkiállításának, a düsseldorfi Prowein-nak március 19-21. között.

Az AMC „Wines of Hungary” elnevezésű standján mesterkurzusok látogatása mellett Magyarország legkiválóbb borait és gyümölcspárlatait kóstolhatja meg a nemzetközi közönség, köztük egy magyar különlegességet, a Tokaji Eszenciát.

Az AMC standján a tokaji mellett a balatoni és további három borrégió borászi is képviseltetik magukat, vezetett borkóstolókat és szemináriumokat szerveznek a szakmai résztvevőknek.

A háromnapos rendezvényen 11 mesterkurzust tartanak a magyar és nemzetközi borakadémikusok, valamint a Master of Wine borszakértők, kiemelten az olyan szőlő- és borfajtákról, mint a kékfrankos, a furmint vagy a tokaji aszú.

Az AMC a Pálinka Nemzeti Tanáccsal együttműködve a gyümölcspárlatokat bemutató Prowein Spirit szekcióban is képviselteti magát, ahol három pálinkaház kiválóságait ízlelhetik meg az érdeklődők.

A Prowein szakkiállítás a borászati szakma legrangosabb nemzetközi eseménye, ahol legutóbb 62 ország 5700 kiállítója vett részt, a látogatók pedig mintegy 145 országból érkeztek.

(Forrás: MTI)